Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trots tidigare storbråk – Hammarby sluter återigen storavtal med Kappa

Superettan

Först hotade Kappa att stämma Hammarby. Nu blir man klubbens huvudsponsor - och skriver in en huliganklausul i avtalet.

Hammarby har slutit ett huvudsponsoravtal med materialleverantören Kappa. För bara några år sedan hotade företaget att stämma klubben på närmare 30 miljoner eftersom spelarna använt andra produkter än Kappas. Nu har parterna vänt stämning till samarbete.
- När jag kom till Hammarby stod vi inför en stämning från Kappa gällande vår förra samarbetsperiod, säger Hammarby Fotbolls vd Åsa Sånemyr i ett pressmeddelande.
- Istället för att träffas i rätten började vi diskutera mer positiva lösningar. Vi inledde ett samtal om ett eventuellt nytt samarbete och har nu kommit överens, vilket vi självklart är väldigt glada för.

Annons

Kappa har tecknat ett huvudsponoravtal som löper under fyra år där de ska förse Hammarby med match- och träningskläder samt supporterkläder - dock inte fotbollsskor, vilket är viktigt i sammanhanget. Avtalet gäller så väl a-lag som juniorverksamheten.

Det var säsongen 2008 som det senaste samarbetet avbröts efter att Kappa hävdat att klubben gjort sig skyldiga till ett avtalsbrott. Flera av Hammarbys spelare ska bland anna ha använt andra tillverkares skor och de båda parterna meddelade efter säsongen att de "ömsesidigt tagit beslutet att gå skilda vägar". Senare lämnade ändå Kappa in en stämningsansökan mot klubben.
– De har hotat med att ta till den typen av tilltag men jag är ändå mycket förvånad och besviken över att vi ska behöva skiljas på det här sättet, sade Hammarbys dåvarande vd Henrik Appelqvist till Svenska dagbladet.

Annons

Någon stämning blev aldrig verklighet och nu samarbetar alltså Hammarby fotboll med klädföretaget Kappa återigen. I en intervju med dagens media medger Skoog, key account manager på Kappa, att man formulerat något slags "huliganklausul" i avtalet med Hammarby.

– Vi ser ju vad som händer runt om i världen med fotbollen. Men utan att gå in på detaljer, så visst finns det med att vi vill ha det på ett sportsligt sätt, säger Skoog.

Publicerad 2010-09-08 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto