Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Guardiola tar på sig skulden: Zlatan är en världsstjärna och jag en nybörjare

Spanien

Pep Guardiola tar på sig hela skulden för storbråket i Barcelona.
- Jag förstår att Zlatan är sårad, säger tränaren.

Storyn kan ni – men vi tar den på nytt i korta drag. Zlatan Ibrahimovic vann skytteligan med Inter, köptes av Barcelona – som klubbens dyraste värvning någonsin – och slog igenom med dunder och brak i La Liga. Till en början, för sedan började orosmolnen hopa sig och svensken hamnade till sist utanför startelvan.

I somras återvände han så till Italien, Milan den här gången, och förklarade vid snart sagt varje intervjutillfälle att problemet varit en schism – med Barcelonas manager Pep Guardiola.

För första gången tar nu denne bladet från munnen i frågan och medger, enligt Sportbladet, att han är den som ska lastas för det som hänt.

Annons

– Zlatan har varit på världsnivå i åtta–nio år. Jag har varit tränare i två år och är fortfarande en nykomling, säger Guardiola.
– Zlatan har hjälpt mig att bli en bättre tränare och han kan vara lugn, jag tar på mig allt ansvar, säger Guardiola enligt tidningen.

Exakt vad som hänt mellan parterna ämnar 39-åringen dock inte berätta, utan de exakta uppgifterna ”kommer aldrig att avslöjas”, hävdar han.

– Det är något som bara jag och han vet, och presidenten såklart. Det får ingen annan få reda på. Kanske att jag, när jag blir gammal, skriver det i mina memoarer.
– Jag vill bara säga att jag har gjort mitt bästa men jag lyckades inte. Jag fick inte ur det bästa. Kanske skulle jag gjort något annorlunda men jag gjorde mitt bästa och försökte, säger Guardiola.

Han förnekar också uppgifterna om en påstådd osämja mellan ”Ibra” och superstjärnan Lionel Messi. Däremot medger Guardiola att duon aldrig riktigt smälte samman ute på planen. Till sist önskar han Zlatan Ibrahimovic lycka till i sin fortsatta karriär.

Annons

– Jag hoppas att han hittar vad han söker i Milan, säger Guardiola.

Han hinner även visa sin skojfriska sida när han bemöter den skarpa kritiken från "Ibra" och dennes agent Mino Raiola. Raiola sade bland annat vid ett tillfälle att den som bänkar Zlatan "måste vara mentalsjuk". Forwarden själv har på senare tid konsekvent refererat till Guardiola som "filosofen" i stället för att kalla honom vid sitt rätta namn.

- Självklart vill jag bli filosof en vacker dag, nå upp till den nivån. Det vore något. Men jag förstår också den sarkastiska tonen och den har jag inga problem med. Det är inte min uppgift att diktera hur folk ska bete sig.

Publicerad 2010-09-10 kl 15:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto