Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Zlataneffekten lyfter Milan - och resebyråerna

Italien

Zlatan-effekten har redan gett resultat vid sidan av planen. Milan är på väg att slå sitt biljettrekord i Champions league och i Sverige gnuggar researrangörerna händerna.

Nu är det dags för Zlatan Ibrahimovic och Milan att leverera på planen också.

Sedan klubbytet har intresset ökat för fotbollsresor till Italien, enligt en känd researrangör i Sverige.

- Det låg på en väldigt låg nivå tidigare, men nu märker vi att det ökar. Intresset för serie A har gått kräftgång på grund av domarskandalerna kring italiensk fotboll de senaste åren och när Zlatan flyttade från Inter. Nu blir det en puff framåt igen, det kommer att bli många resenärer dit, säger Frans Rensfelt, försäljningschef på bolaget, till TT.

Den svenske landslagskaptenen debuterar i Milantröjan borta mot Cesena på lördagskvällen. Det kan bli ett mycket offensivt Milan. Tränaren Massimiliano Allegri flaggar för att han kan tänka sig att spela med samtliga fyra anfallsess — Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho och Alexandre Pato.

Annons

Det är tänkt att matchen mot Cesena ska bli ett avstamp på vägen mot en ny storhetstid för Milan. Den italienska storklubben har inte vunnit serie A sedan 2004, då är senaste Champions league-segern 2007 färskare.

Förväntningarna är skyhöga på "Ibra", vilket inte minst visade sig när klubbens vd Adriano Galliani gick ut och sade att han hoppades att han skulle slå landsmannen Gunnar Nordahls målrekord på 221 mål i Milantröjan.

Galliani ser definitivt en ny storhetstid komma. När Ibrahimovic och brassestjärnan Robinho presenterades officiellt i torsdags sade han enligt La Gazzetta dello Sport:

- De har skapat en otrolig entusiasm. Vindarna har vänt, allt har förändrats. Kärleksaffären mellan supportrarna och Berlusconi (ägaren och Italiens regeringschef), som varade fram tills Kaka såldes, fortsätter nu.

Annons

Klubben är uppe i 47 500 sålda säsongskort till Champions league och Galliani räknar med att rekordsiffran 52 000 kommer att passeras.

Ibrahimovic fick frågan om Champions league-titeln var viktigare än serie A-titeln.

- Varje år vill du vinna allting och Milan måste vinna allt. Jag återvänder till Italien hungrigare och med mer lust. Så jag hoppas vinna både ligan och Champions league, det har Milan kapaciteten att göra.

TT

Publicerad 2010-09-11 kl 18:28
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto