Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Även Örgryte i tuff ekonomisk kris

Superettan

Både Hammarby och Örgryte spelade i allsvenskan förra säsongen. Båda lagen ramlade ur och nu visar även Örgryte upp stora ekonomiska problem.

Det kostar att ramla ur allsvenskan. Hammarby har bara varit veckor från konkurs och nu eskalerar krisen även hos Örgryte, där 15 anställda, inklusive VD:n Kristian Sundborn har varslats om uppsägning.

Allt beror på de uteblivna sportsliga resultaten, där klubben budgeterat med en uppflyttning till allsvenskan till nästa säsong.
- Vi måste vidta åtgärder om vi fortsätter spela som vi gör, säger klubbens ordförande Lars Ranäng till tidningen GT.

Från att ha omsatt 45 miljoner kronor förra säsongen är omsättningen den här säsongen 27 miljoner kronor. 18 miljoner har försvunnit i och med degraderingen.

Annons

Och några spelare likt Linus Hallenius att sälja finns inte heller för att rädda upp situationen.
- Nämn någon! Kanske en och annan kan säljas men det blir inga miljonbelopp för de spelare vi har nu, säger Ranäng.

Örgryte är det lag som har förlorat minst matcher i Superettan, bara tre stycken, vilket absolut skulle räcka till att vara med och slåss om men problemet är att laget bara har tagit sju segrar och spelat oavgjort i hela 15 matcher. Dessa tappade poäng gör att Öis har tio poäng upp till uppflyttningsplats för tillfället och åtta poäng upp till kvalplats med bara fem matcher kvar att spela.

Publicerad 2010-09-12 kl 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto