Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho kan bli tillfällig förbundskapten

Landslag

Enligt portugisiska Record kan Jose Mourinho komma att leda Portugal för landslagets två kommande EM-kvalmatcher.

Portugals fotbollsförbund sparkade nylige Carlos Queiroz och landet som börjat sitt EM-kval med att ta ett poäng sammanlagt efter möten med Norge (förlust) och Cypern (oavgjort) letar nu ny förbundskapten.

Och nu presenterar portugisiska Record en något oväntad lösning, låt vara att den skulle var tillfällig. Record skriver att Real Madrids tränare Jose Mourinho kan komma att rekryteras som en tillfällig räddare i nöden för portugiserna.

Före detta Sporting-coachen Paulo Bento sägs vara Portugals långsiktiga föbundskaptenslösning, men Mourinho skulle alltså leda laget mot Danmark och Island, parallellt med sitt jobb i Real Madrid

Annons

Det har hänt förr att coacher har haft klubbtränarjobb samtidigt som de fungerat som förbundskapten. GuuS Hiddink exempelvis var tränare för PSV samtidigt so han ledde det australiensiska landslaget – och var förbundskapten för Ryssland när han tillfälligt tog över Chelsea efter att Luiz Felipe Scolari fick sparken vintern 2009.

Publicerad 2010-09-16 kl 11:54
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto