Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Andreas Dahl kan lämna Hammarby: Får utvärdera efter säsongen

Superettan

Hammarby blir med största sannolikhet kvar i superettan och en som inte är nöjd med det är Andreas Dahl.
- Självklart är inte superettan något jag vill spela i framöver, säger han till fotbollskanalen.se.

Hammarbys mittfältare Andreas Dahl har kontrakt till 2012 men redan i vinter kan han lämna klubben då man misslyckats med att ta sig till allsvenskan.
- Inför den här säsongen var allt fokus på att gå upp och nu ser det jävligt tufft ut att klara det. Självklart är inte superettan något jag vill spela i framöver men å andra sidan har jag kontrakt med Hammarby. Vi får helt enkelt se efter säsongen, säger han till fotbollskanalen.se.

Tror du att du blir kvar?
- För mig personligen så kör jag fullt ut tills det här året är slut sedan får jag utvärdera.

Varför har Hammarby inte lyckats ta sig upp i år?

Annons
- Vi har varit ojämna. Vi har spelat riktigt bra och vunnit vissa matcher och sedan förlorat och varit riktigt dåliga efter det. Det har varit en jämn serie med väldigt många lag som är bra. Då håller det inte att spela en eller två bra matcher och sedan en riktigt dålig.

Hammarbys taktiska uppställning har kritiserats av många och då har det främst handlat om innermittfältet. Ska laget spela diamantliknande med en offensiv och en defensiv eller med ett rakt mittfält.
- Jag har alltid sett mig som tvåvägsspelare som kämpar hårt defensivt men som kan följa med och fördela bollar. I år har vi mest kört med rakt mittfält och då får man turas om, säger Dahl som är den enda innermittfältaren som varit säker som startspelare hela säsongen.
Bredvid honom hade han inledningsvis Sebastian Bojassén och senare på säsongen Christian Traoré. I båda fallen har laget spelat ett rakt mittfält. Då och då har Maic Sema spelat innermittfältare och Dahl har då tagit den defensiva rollen med Sema framför sig. Något han föredrar:

Annons
- Jag ser gärna att man spelar med en balansspelare och en lite längre fram. Själv gillar jag att ha mycket boll. Att komma ner och hämta den så att jag kommer rättvänd och kan fördela den därifrån.
Publicerad 2010-09-17 kl 21:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto