Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Sverigedemokraterna vill ha hårdare tag mot huliganism

Allsvenskan

Sverigedemokraterna (SD) vill se ökade resurser i kampen mot fotbollshuliganismen.
-Vi vill också ha en straffskärpning, säger presschefen Mattias Karlsson.

SD saknar en idrottspolitisk talesman och Mattias Karlsson medger att området inte varit prioriterat för det nya riksdagspartiet.
-Men så fort vi har fått den nya organisationen på plats kommer vi att föra en väldigt aktiv idrottspolitik, säger han.

En av frågorna som SD vill lyfta fram är bekämpningen av huliganismen inom framför allt fotbollen. Mattias Karlsson ser England, där dömda huliganer har anmälningsplikt på matchdagen, som ett föregångsland.
-Det är något som vi är positiva till. Vi är inte heller främmande för ökad kontroll, till exempel skuggning av kända våldsverkare, inför matcher, säger Karlsson.

Annons

-Fotbollen är en del av många människors livskvalitet och något många sätter högt. Att fotbollens rykte förstörs av hot och våld är inte acceptabelt och där är vi beredda att gå ganska långt med olika typer av åtgärder.

Enligt Mattias Karlsson är det också troligt att SD kommer att jobba för ökade anslag till barn- och ungdomsidrotten, större möjligheter för SVT till sponsrade sportsändningar samt att även golf, alpint, ridsport och segling ska omfattas av friskvårdsbidraget.

TT

Publicerad 2010-09-20 kl 18:52
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto