Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

DIF:s ledning hyllas: ''Starka och ger oss lugn''

Allsvenskan

Djurgården är på väg mot sportslig framgång. Den tidigare bitvis kritiserade lagledningen mot upprättelse. Då väljer managern Stefan Alvén att prisa styrelsen med Tommy Jacobson och Ingvar Putte Carlsson i spetsen.

- Man läser ju och hör om hur andra klubbars styrelser låter sig påverkas av krafter utifrån, så är det inte hos oss kan jag säga, säger Djurgårdens manager Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.
- Det behövs starka, trygga människor som styr i en storklubb och det har vi. Det ger oss så mycket lugn det nu går att få.

1-0-segern mot Malmö FF har gjort Djurgården till tabellfemma och nu finns plötsligt en möjlig Europaplats inom räckhåll.
En sensationell utveckling sett till förra säsongens och vårens motgångar. Och till stor del handlar det nya Djurgården om trygghet - något som tillskrivs styrelsen med ordförande Tommy Jacobson och vapendragaren Ingvar Putte Carlsson som ansikten utåt.

Annons

Båda kom till makten under uppmärksammade former förra hösten.
Två stridbara kontroversiella personligheter som ofta genom åren stämplats som snudd på maktfullkomliga för sin tuffa ledarstil.
Men trots att kritikerna både inifrån och utifrån varit många så är duons framgångar odiskutabla.

Jacobson som storfinansiär under de gyllene åren och Putte Carlsson som den från början sportsliga upphovsmakaren till den berömda manualen som lade grunden.
- Vi är på väg mot ett lugn. Vi har en både kompentent och stark styrelse som ger oss arbetsro, fortsätter Stefan Alvén.
- Vi har en styrelse som består av människor som står för ett lugn. Det är väldigt viktigt med det tryck som alltid är i en klubb som Djurgården med den dämpande effekt en stark organisation ger.

Men trots framgångarna och en höstperiod som gett 15 av 18 möjliga poäng på sex matcher så aktar sig Alvén för för stora ord.

Annons
Inte ens att Djurgården - alldeles oavsett hur säsongen slutar - av allt att döma återigen är nummer ett i Stockholm får honom att dra några slutsatser.
- Men vi vägrar att slå oss för bröstet. Det är sex omgångar kvar och jag vägrar att summera eller analysera säsongen förrän den är över.
- Men överraskad? Nej, det kan jag inte säga att jag är. Vi har alla i klubben hela tiden trott stenhårt på vårt spelarmaterial och våra tränare.

Men du ser er trots allt inte ännu som ett topplag - trots femteplatsen?
- Klart att vi är oerhört nöjda med segern mot Malmö men - nej - jag ser oss inte som ett topplag ännu.
- Vi måste fortfarande bli bättre på att ladda om efter matcher som den mot Örebro nyligen. Det gäller att bara snabbt kunna fortsätta efter en framgång och ta nästa match.

Publicerad 2010-09-21 kl 11:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto