Text&TV: Två förlängningsstraffar för Arsenal sänkte Tottenham

1-2 91' Nasri (straff)
1-3 95' Nasri (straff)
1-4 105' Arsjavin

Prrestigematch i ligacupens tredje runda när Arsenal gästade Tottenham i ett hett norra London-derby.

Arsenal tog ledningen genom debutanten Lansbury som avslutade ett fint anfall där halva laget var inblandat.

Strax efter haltid kvitterade Robbie Keane när han kom helt ren framför Arsenalmålet - och medan Arsenalbackarna vinkade efteroffsideflagan satte irländaren rutinerat 1-1.

Matchen gick sedan till förlängning, och där hände det grejer! Förlängningen hade inte ens hållt på en minut när Arsjavin lobbade en boll in i straffområdet som Nasri sprang på. Han hade Bassong i ryggen och Spursbacken var på honom men Nasri faller lätt. Bassong ser förvånad ut men protesterar inte speciellt hetsigt, läppläsning ger "Jag röde honom inte" men domaren hade ju blåst. Nasri tar själv straffen och sätter den, dock utan att övertyga.

Och ett par minuter senare var det dags igen Caulker gjorde omkull Chamakh i en straffsituation som verkade klarare än den föregående. Nasri tog återigen straffen och satte den säkert efter att Pletikosa gått åt fel håll.

Andrej Arsjavin punkterade sedan Spurs cupballong defenitivt då han med ett vänsterskott satte 4-1 för gästerna.

Publicerad 2010-09-21 kl 23:42