Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Walid Attas agent: Han får besked att han inte är en i laget

Allsvenskan

AIK meddelar att Walid Atta är tillänglig för tränare Alex Miller men att Atta nobbar. Hans agent Fabio Alho håller inte med.
- Han får fortfarande beskedet att han inte är en del av laget, säger han till fotbollskanalen.se.

Walid Atta stängdes för en tid sedan av från spel i AIK efter att han inte skrivit på nytt kontrakt. Inför senaste matchen mot Häcken meddelade styrelsen att han återigen var tillgänglig men att Atta själv nobbade spel. Likadant är läget inför kvällens match mot Kalmar FF då Atta återigen saknas i truppen. Hans agent Fabio Alho håller däremot inte med om att det är spelarens eget val att stå utanför.
- Det är inte sant. Han får fortfarande beskedet att han inte är en del av laget eller av klubben. Hans status har inte förändrats sedan han hamnade utanför laget, säger Alho.

Vad tycker du om det?

Annons
- Mina känslor är inte viktiga i det här fallet, jag är inte en viktig part i målet. Om en styrelse väljer att inte använda sin bästa spelare av någon anledning så får det tala för sig självt. Därför behöver jag inte kommentera det.

Har du varit med om något liknande tidigare?
- Aldrig. Det här är första gången jag ser en klubb stänga av en av sina bästa spelare bara för att han inte omedelbart vill skriva under ett kontrakt.

Tycker du att han borde spela?
- Självklart. Walid Atta är en nyckelspelare och laget har problem. De åkte ur Europa League, vilket de inte borde ha gjort, och de tappar i ligan med risk för att bli nedflyttade. Tränaren vill använda Walid men styrelsen håller honom utanför för att andra spelare har längre kontrakt. Om jag ska uttrycka mig väldigt snällt så får jag väl säga att det är konstigt.

Annons

Men trots att Alho känner att AIK behandlar Walid Atta fel kommer han inte att sluta jobba med klubben och han kommer inte att ge andra spelare han representerar råd om att inte gå till just AIK.
- Nej, nej, det vore dumt att göra det baserat på en händelse. Klubbar förändras hela tiden och den här situationen kan också förändras.

Vem eller vilka i AIK har drivit den här frågan?
- Jag har min åsikt väldigt klar och vet vem som bär skulden men det är inget behöver stå i tidningen. Jag kan hela historien som började för sex månader sedan och vet precis vem som gör vad men jag och Walid har valt att inte peka ut någon.

Har du någon ny klubb på gång för Atta?
- Jag jobbar så klart hårt bakom kulisserna med olika alternativ men det vill jag hålla för mig själv just nu. Det påverkar inte Walids nuvarande situation.

Annons
Publicerad 2010-09-22 kl 11:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto