Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Lagrells oro: ''Inget hit om AIK åker ur''

Allsvenskan

AIK är i farozonen för att åka ur allsvenskan. För många bedömare bland det värsta som kan hända den allsvenska fotbollen. Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell håller med.
- Det vore ju ingen hit för allsvenskan om AIK skulle åka ur, säger Lagrell.

- Det är inte bra när ett av våra mest publikdragande lag håller på att åka ur, fortsätter Lagrell för FotbollDirekt.se.

AIK:s situation har blivit lika allvarlig som det ödesdigra året 2004 som slutade i superettan.
Efter förlusten mot Kalmar skiljer bara en poäng till nedflyttning och bara vid ett enda tillfälle under hela hösten har mästarna gjort mer än ett mål i en match.
I nuläget finns egentligen ingenting som talar för att AIK ska reda upp den allvarliga situationen.

Den allsvenska fotbollen riskerar nu på allvar att förlora landets kanske mest inflytelserika klubb.
Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell vill vara neutral men håller med om AIK i superettan - på ett ungefär - är det värsta som kan hända svensk klubblagsfotboll.

Annons
- Ja, det är klart. Om AIK åker ur och Hammarby samtidigt misslyckas med att gå upp...det är ingen hit för svensk fotboll.
- Jag har förståelse för sådana som anser att det är bland det värsta som kan hända den allsvenska fotbollen, det har jag.

Grundbultarna för Lagrell och en maximalt kommersiell allsvenska ligger i att rätt klubbar spelar i vår högsta serie.
Hur mycket neutral vår förbundsordförande än vill vara så kan han inte komma runt att en AIK-degradering blir kostsam.
- Det är klart att det ideala är att de stora lagen från våra största städer ska spela i allsvenskan samtidigt, säger Lagrell och fortsätter:
- Samtidigt så finns ändå en trygghet i att de största klubbarna alltid kommer tillbaka och det är jag övertygad om att AIK också gör även om laget skulle åka ur.

Men ett AIK i superettan skulle också få konsekvenser för förbundet självt som äger och driver vår nationalarena, något Lagrell också erkänner.

Annons
- Ja, det går att ha synpunkter på. Som planägare till Råsunda så är det klart att vi vill ha så många bra och viktiga matcher som möjligt på en säsong. Så det är klart att det på sätt och vis påverkar oss också om AIK skulle åka ur.

- Men som sagt jag är neutral. Det är ingenting jag går och oroar mig för men om du frågar mig vad som vore bäst för allsvenskan så är det ju inte att en klubb som AIK åker ur - med tanke på det intresse våra största klubbar tillför.

Publicerad 2010-09-27 kl 15:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto