TV: Helsingborg vann efter dramatisk målkavalkad på Råsunda

AIK-HELSIGNBORG 2-3
18' Bangura, 44' Sundin, 75' Jönsson, 77' Självmål, 81' Andersson

Mohamed Bangura har gett AIK 1-0 på guldjagande Helsingborg. Anfallaren assisterades av Dulee Johnson som väldigt vackert smekte fram en djupledsboll som helt friställde Bangura.

Men precis innan halvlekens slut hinner Erik Sundin upp en djupledsboll. Han rundade AIK-målvakten innan han enkelt kunde rulla in 1-1 i öppet mål.

I den andra halvleken dominerade AIK totalt och det såg ut som en tidsfråga innan 2-1-målet skulle komma. Det blev 1-2 istället. 1-1-skytten Erik Sundin stod för en suverän soloprestation på vänsterkanten och spelade in bollen till Rasmus Jönsson som nätade med benskyddet.

Men AIK deppade inte ihop - bara en och en halv minut senare spelade Bangura in en hård boll framför Helsingsborgsmålet som olycklige Marcus Nilsson styrde in i eget mål. Han kan dock glädjas åt att ha Christoffer Andersson som lagkamrat. Syndabocksstausen suddades ut totalt när Andersson smekte in en vacker frispark till 3-2 strax efter 2-2-målet.

Publicerad 2010-09-27 kl 21:08