Häcken har näsan ovanför vattenytan efter seger mot ÖSK

Häcken vände sin vissnande höstform och slog Örebro med 2-1.
Paulinho kom in som ersättare och gjorde segermålet i 86:e minuten. Nu hoppas Häcken att brassen ska bli kvitt sina ljumskproblem.

Det blev en händelserik match på Rambergsvallen, med flera stolpträffar för båda lagen. Örebro hade bollen mest, men skapade inte fler heta chanser än hemmalaget.

Häcken var bäst före paus. Jonas Henriksson ordnade 1-0 i 17:e minuten. Han förlängde en kort frispark från René Makondele med en nicktouch, så att bollen seglade in vid bortre stolpen.

Efter paus tog Örebro kommandot. I 58:e minuten kom 1-1. Patrik Anttonen mötte en hörna tidigt och nickade över Häckens målvakt Christoffer Källqvist.

Paulinho byttes in i 69:e minuten. Med den tekniske brassen på plan kunde Häcken ta över igen. Efter några minuter sköt han i stolpen, och fick se Mathias Ranégie missa öppet mål på returen.

I 86:e minuten fick Paulinho en stickare in i straffområdet från landsmannen Vinicius, sprang loss från försvaret och sköt 2-1.

Det är problem med ljumskarna som håller Paulinho utanför Häckens startelva. Han hoppade in även mot Gais i onsdags, och blev målskytt på straff.
-Paulinho är i strålande matchform i 30-40 minuter. Det är fantastiskt skönt att kunna slänga in honom, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Men han är oroad över Paulinhos fysiska status.
-Han körde 45 minuter mot Gais, fick en reaktion, vilade dagen efter, och kunde inte träna för fullt på lördagen. Han har gjort 87 minuter sedan 16 augusti, inte spelat en enda U 21-match. Han ska göra ultraljud på ljumskarna på fredag. Vi hoppas kunna få ordning på det här, för det är ett bekymmer, säger Gerhardsson.

Paulinho själv verkar ta lättare på situationen.

-Jag kan spela 10 eller 15 minuter. Det bestämmer tränaren. Skadan är bra nu. Om jag får träna hårt i två veckor är det inga problem, säger Paulinho till TT.

Den 24-årige brassen har gjort 14 mål på 47 allsvenska matcher för Häcken och är en motor i lagets offensiv. Men hans kontrakt går ut i höst, och Häckens ledning tror inte att man kommer att kunna behålla sin guldklimp.