PROFFSKOLLEN - Tungt för Hansson och Källström inför Holland

Proffskollen

Kolla in landslagsspelarnas uppladdning inför Holland. I övrigt gjorde Martin Mutumba stor succé med ett mål och målgivande passning. I Schweiz och Holland noterades svenskar för mål och i Danmark bjöd en svensk på Glenn Hysén-vibbar.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 9/0
Skadeproblem gjorde att han missade matchen mot Horsens (förlust 0-1). Väntas kunna vara tillbaka efter landslagsuppehållet när Bröndby möter Nordsjälland 17 oktober.

Mikael Nilsson, Bröndby, 11/0
Spelade hela matchen på Bröndbys mittfält när laget föll med 0-1 hemma mot Horsens.

Alexander Farnerud, Bröndby, 10/0
Efter att ha varit ställd utanför laget senast fick han sitta med på bänken denna gång och hoppade in i den 74:e minuten. Gjorde dock inget större väsen av sig.
Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Får vänta in på 2011 innan han kan göra comeback efter sin skada.

Fredrik Risp, Esbjerg 7/0
Eminent insats av Risp när Esbjerg spelade 1-1 hemma mot Nordsjälland. Han redde ut ett försvarsmisstag i början av matchen tillsammans med målvakten Lars Winde. Dessutom satte gjorde han en utmärkt tackling a la Glenn Hysén på Wembley 1988 när han som siste spelare hemåt fick bort bollen framför fötterna på Nordsjälland-anfallaren Andreas Granskov.

Andreas Augustsson, Horsens, 11/0

Augustsson fick denna gång vara på den vinnande sidan när Horsens besegrade Bröndby på bortaplan med 1-0. Stadigt 90 minuters spel för Augustsson och matchen mot Bröndby var inget undantag.

Johan Wiland, Köpenhamn, 11/0
Värmde upp inför landslagssamlingen med att hålla nollan för andra matchen i följd när FCK vann med 1-0 hemma mot Randers. Var dock nära att göra bort sig i matchens slutskede när han släppte bollen allt för enkelt men Randers-spelaren sköt utanför.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 9/0
Antonsson hjälpte FCK och målvakten Johan Wiland hålla nollan hemma mot Randers (seger 1-0)

Peter Larsson, Köpenhamn, 0/0
Än en gång fick Larsson sitta hela matchen på avbytarbänken.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 11/1

Landslagsförsvararen bjöd på nytt på en helgjuten försvarsinsats utan att utmärka sig nämnvärt.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 2/1

Fagerberg fick börja matchen mot Lyngby (förlust 1-2) på avbytarbänken. Men svensken fick hoppa in med 20 minuter kvar. Och det var ett inhopp med mersmak. Med åtta minuter kvar av matchen blev Fagerberg neddragen i Lyngbys straffområde av Morten Pedersen. På den efterföljande straffsparken satte Danny Olsen Midtjyllands enda mål i matchen. Fagerberg målgörare i säsongsdebuten och ordnade alltså en straffspark i sin andra match för säsognen. Borde fått fler chanser att visa upp sig med det facit.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 8/1
Lawan fick på nytt börja på bänken när Nordsjälland mötte Esbjerg borta (1-1). Byttes in i den 68:e minuten men hann inte utmärka sig nämnvärt.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland, 11/0
Så nära, så nära för Bengtsson att göra sitt första mål för säsongen när Nordsjälland spelade 1-1 borta mot Esbjerg. Bengtsson hade två jättemöjligheter, där Fredrik Risp rensade bort bollen på mållinjen i det första läget och i det andra när Bengtsson avlossade stora kanonen från 20 meters håll fick Esbjergs målvakt Lars Winde händerna på bollen och styrde projektilen utanför målramen.

Andreas Johansson, Odense, 10/1
Spelade hela matchen när Odense vann med 2-1 borta mot Ålborg. Försökte så gott han kunde men var allt som oftast tämligen anonym.

Louay Chanko, Ålborg, 10/0
Chanko väntar fortfarande på sitt första mål denna säsong. Det kom inte heller mot Odense (förlust 1-2). Chanko spelade hela matchen.

Jones Kusi-Asare, Ålborg, 3/1
Tillbaka i samma gamla hjulspår som var orsaken till att han lämnade Esbjerg – det vill säga bänkad utan speltid.

Valentino Lai, Vejle 6/1

I startelvan på nytt när Vejle mötte AB på hemmaplan. Fick se när tidigare Örebro-anfallaren Kim Olsen, med två mål inom loppet av två minuter i slutet av den första halvleken, på egen hand säkrade segern åt Vejle. Lai byttes ut i den 71:a minuten.

Mikael Rynell, Vejle 5/0 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)

Rynell fick på nytt spela i 90 minuter när Vejle besegrade AB från Köpenhamnsförorten Gladsaxe med 2-0.

NORGE

John Pelu, Haugesund, 16/1 (Utlånad från Rosenborg)

Skadekänning gjorde att Pelu missade matchen mot Odd Grenland (seger 3-0).

Conny Månsson, Kongsvinger, 0/0
Alltjämt borta på grund av en korsbandsskada.

Bobbie Friberg da Cruz, Kongsvinger, 25/0 (Utlånad från Randers i danska ligan)

Var nära att göra sitt första mål för säsongen när han nådde högst på en hörna i den näst sista minuten av den första halvleken i bortamatchen mot Molde. Men nicken gick tätt utanför. Spelade hela matchen när Kongsvinger förlorade med 0-2. 4/10 satte VG i betyg.

Edier Frejd, Kongsvinger, 24/1

Frejd spelade hela matchen mot Molde (förlust 0-2). Utmärkte sig inte nämnvärt och på nytt lågt betyg av VG, 4/10.

Marcus Andreasson, Molde, 19/0
Gedigen försvarsinsats under 90 minuter för Andreasson när Kongsvinger slogs tillbaka med 2-0. 6/10 satte VG i betyg.

Emil Johansson, Molde, 20/0
Än en gång en stabil insats för Johansson som gjorde en bra insats utan att glänsa men heller inte falla ur ramen. 5/10 i betyg av VG.

Mattias Moström, Molde, 25/3
Än en gång var han bänkad från start. Fick hoppa in sista tio minuterna mot Kongsvinger men skapade inget värt att nämna. För kort tid för betyg av VG.

Björn Runström, Molde, 17/1 (Utlånad från danska Odense)

För andra matchen i följd utanför matchtruppen. Spelade häromveckan i Moldes andralag i division II men utan att göra mål trots att Molde II gjorde fyra mål mot Kolstad.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 26/3
Aktiv värre under hela matchen mot Vålerengen (seger 3-1). I den 37:e minuten gick han i marken efter den duell med Freddy dos Santos som fick titta på domarens röda kort efter den incidenten. I den 69:e minuten slog Dorsin ett inlägg som försvararen André Muri helt och hållet felbedömer. Morten Moldskred snappade upp bollen och tryckte in 2-1 för Rosenborg. Dorsin stod för många fina inlägg och genomspelningar till lagkamrater och även en och annan effektiv brytning. 6/10 i betyg av VG.

Mikael Lustig, Rosenborg, 25/4

Precis som Dorsin var Lustig inblandad i en hel del mot Vålerengen. Blev bortvänd i den 18:e minuten av Vålerengens Bojan Zajic, som därefter avslutade snyggt från 20 meters håll och gjorde 1-0. Lustig försökte ta revansch på sig själv i den 38:e minuten när han nådde högst på en frispark efter utvisningen på Freddy dos Santos. Men nicken gick hårfint utanför ena stolpen. I den 56:e minuten hade han en duell med Vålerengens nigerianske spelare Fedor Ogude. Denne föll väl enkelt i straffområdet och domaren Terje Hauge viftade ”spela på”. 5/10 satte VG i betyg.

Rade Prica, Rosenborg, 19/9

Försökte idogt under hela matchen mot Vålerengen göra sitt tionde mål för säsongen men får vänta på det ytterligare en tid. Men kunde ändå glädja sig åt att hans hårda offensiva arbete ledde till en straffspark i den 27:e minuten som lätt kunde förvaltas av Steffen Iversen fram till 1-1. Pricas hårda arbete belönades med 6/10 av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg, 26/0
Stod och sov en aning vid Vålerengens mål till 1-0 men spelade upp sig under matchens gång och räddningen i den 58:e minuten när Vålerengens Harmeet Singh hade ett friläge var av yppersta klass. 5/10 valde VG att sätta i betyg.

Mattias Bjärsmyr, Rosenborg 3/0 (Utlånad från Panathinaikos)

Tillbaka i matchtruppen och i startelvan när Rosenborg mötte Vålerengen och vann med 1-0. Blockerade bort ett avslut på ett snyggt sätt i den 34:e minuten. Tio minuter senare fick han själv chansen att avsluta på en hörna men bollen gick utanför. Gjorde inget större väsen av sig i den andra halvleken och det avspeglade sig också i betyget av VG, som valde att sätta 4/10 på svensken.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 24/1

Direkt svag insats av Dimitriadis när Sandefjord mötte Lilleström. Försökte filma till sig en straffspark i den 25:e minuten. Mycket låga 2/10 av VG.

Johan Andersson, Stabaek, 14/5

Andersson visade på stort spelhumör mot Ålesund (seger 2-1). Redan i den tolfte minuten väggspelade han med islänningen Veigar Pall Gunnarsson, som kunde avsluta och göra 1-0. Det svensk-isländska samarbetet fortsatte när han i den 70:e minuten klackade fram bollen till Palmi Palmason men denne avslutade utanför. Då hade Andersson dessförinnan gått i däck i den 32:a minuten och tappat luften efter en duell med en Ålesundspelare. Byttes ut i den 78:e minuten och tilldelades betyget 6/10 av VG.

Pontus Farnerud, Stabaek, 16/3
Spelade hela matchen på Stabaeks mittfält. Bara en enda gång utmärkte han sig och det var när han i den 33:e minuten kom till ett skottläge mot Ålesunds målvakt men ett Ålesundsben hann emellan och få ut bollen till hörna. 6/10 satte VG i betyg.

Daniel Nannskog, Stabaek, 11/5
Säsongen över för skadade Nannskog.

Joel Riddez, Strömsgodset, 21/0
Utanför matchtruppen, då han var avstängd när Strömsgodset förlorade med 1-3 borta mot Viking.

Fredrik Björck, Tromsö, 25/1
Hade en hel del att göra när Tromsö spelade 1-1 borta mot Start. Vissa saker löste han bra, andra mindre bra. Bland annat var han iblandad i Starts kvitteringsmål till 1-1, där han inte förmådde att nicka bort en hörna tillräckligt bra och i efterdyningarna kunde Starts Rolf Daniel Vikstöl trycka in 1-1. 5/10 av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö, 20/0
Hade en minst sagt arbetsam dag på jobbet mot Start. Stod för flera fina ingripanden men fick släppa ett mål förbi sig i den 71:a minuten. I efterdyningarna till en hörna för Start blev det trångt i målområdet. Sahlman stängdes bort i ena hörnet och var utan möjlighet att nå bollen. I den 90:e minuten fick han dessutom titta på domarens gula kort, då denne ansåg att den svenske burväktaren maskade i samband med en inspark.

George Mourad, Tromsö 21/8

Spelade från start mot Start och fick flera möjligheter offensivt. Fick också flera smällar och var tvungen att utgå i den 66:e minuten efter att han fått en smäll mot huvudet i en duell.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger, 21/8
Säsongen över för skadade Ingelsten.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 23/1
Ett par tafatta ingripanden av Arnefjord i förlustmatchen mot Stabaek (1-2). 3/10 blev det betyg som VG satte.

Johan Arneng, Ålesund, 24/0
Tre bra avslut av Arneng som var tillbaka i Ålesunds startelva. Inget av dessa resulterade. 5/10 i betyg av VG till ex-Djurgårdaren som spelade hela matchen.

FINLAND

Peter Magnusson, HJK Helsingfors, 16/0

Utanför HJK:s matchtrupp när Helsingforslaget vann med 2-1 mot JJK på bortaplan. Segern innebar dock att HJK säkrade ligatiteln i den finländska ligan med två omgångar kvar att spela.

Johan Carlsson, IFK Mariehamn, 5/0
Fick chansen från start för andra matchen i följd. Denna gång fick Carlsson vara med om en förlust (1-2 mot MyPa) och byttes dessutom ut i den 76:e minuten.
Marcus Olofsson, IFK Mariehamn, 23/1
Det blev aldrig två svenskar på planen samtidigt för IFK Mariehamn. Olofsson var nämligen den som bytte med Carlsson i den 76:e minuten.

ISLAND
Säsongen slut för Dohlsten och hans Selfoss, som ramlar ur den högsta isländska ligan efter en jumboplats med fem segrar på 22 matcher.

Martin Dohlsten, Selfoss 9/0

HOLLAND
Började på avbytarbänken hemma mot Utrecht (förlust 1-2) men fick hoppa in redan i halvtid. Hade en snygg genomspelning till Demy de Zeeuw i slutet av matchen som hade en bra chans att göra 2-2 men sumpade den. 5,5/10 blev betyget hos goal.com.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 5/2

Elm fortsatte sitt fina spel från förra veckan när han var nära att göra 1-0 mot Heracles efter mindre än tio minuters spel med ett bra skott från höger men Heracles målvakt Remko Pasveer räddade. Alkmaar vann med 2-1 men Elm fick inte vara med då segern förkunnades, då han byttes ut i den 71:a minuten. 5/10 ansåg goal.com det värt att sätta i betyg på den svenske mittfältaren.

Rasmus Lindgren, Ajax 3/0

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 7/0
Återigen spel i 90 minuter för Wernbloom – denna gång mot Heracles (seger 2-1). Varnad för andra matchen i följd, denna gång i den 25:e minuten. 5/10 i betyg av goal.com som utsåg Wernbloom till matchens flopp.

Andreas Granqvist, Groningen 8/3

Granqvist visade på fin form inför EM-kvalmatchen mot Holland genom att göra matchens första mål när Groningen föll mot Twente med 2-4. Granqvist tryckte en straffspark i mål i den 28:e minuten. Mer än godkända 6,5/10 i betyg hos goal.

Fredrik Stenman, Groningen 8/0
Stenman spelade hela matchen mot Twente (förlust 2-4) men utmärkte sig inte nämnvärt. 5,5 i betyg av goal.com.

Petter Andersson, Groningen 0/0

En stor ljusning för ”Ljusvattnets Maradona” som efter alla sina skadeproblem var tillbaka på avbytarbänken när Groningen föll med 2-4 mot Twente. Nu är ett inhopp nästa steg och nu kommer dessutom ett landslagsuppehåll lägligt för Andersson som får chansen att stärka sina aktier för spel ytterligare.

Philip Haglund, Heerenveen 0/0

Haglund fortsätter att ha det svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp. Denna gång missade han matchen mot Geert den Oudens gamla klubb, Ado den Haag (0-0)

Viktor Elm, Heerenveen 5/0
Spelade hela matchen när Heerenveen spelade 0-0 mot Ado den Haag. Inget betyg av goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 6/0

Kvar på avbytarbänken under hela matchen när Heracles föll med 1-2 borta mot Alkmaar.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen 1/0
Spelet senast verkade vara en engångsföreteelse för den tidigare Mjällbytalangen. Utanför matchtruppen när Nijmegen förlorade med 0-2 mot NAC Breda.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 8/0
Landslagsmålvakten fick en lugn uppvärmning inför matchen mot Holland. Behövde inte förta sig nämnvärt för att hålla nollan mot VVV Venlo (seger 3-0). Inget betyg hos goal.com.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 6/2 (utlånad från Hamburg)
Avstängd från allt spel i ligan fram till 27 oktober.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 7/7
Spelade från start mot VVV Venlo. Trots att Eindhoven gjorde tre mål höll sig Toivonen utanför målprotokollet. Byttes ut i den 77:e minuten. 7/10 blev betyget hos goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente 0/0

Inget inhopp för Bengtsson heller mot Groningen.

Emir Bajrami, Twente 6/0

Skadekänning gjorde att Bajrami inte fanns med i segermatchen mot Groningen (4-2).

Lars Nilsson, Vitesse 7/2

Nilsson fick börja på bänken när Vitesse mötte Willem II i fredags och spelade 0-0. Byttes in i den 78:e minuten men spelade för kort tid för betyg hos goal.com.

Andreas Landgren, Willem II 4/1 (Utlånad från Udinese)

Landgren fortsätter få förtroendet från start hos sin nya klubb. Spelade denna gång 80 minuter när Willem II spelade 0-0 mot Vitesse. 6/10 i betyg av goal.com.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 7/0

Spelade hela matchen mot Everton (förlust 0-2). Hade som vanligt några fint slagna hörnor och giftiga frisparkar men störst uppmärksamhet blev det kring Larsson i den 31:a minuten när de tillresta Everton-supportrarna på St Andrews skrek på straffspark efter att Larsson gått hårt fram mot Leighton Baines i straffområdet. Men domaren valde att fria. Skysports var inte så överväldigade över svenskens insats och tilldelade honom betyget 5/10 och omdömet ”crosspassningarna var svaga”.

Martin Olsson, Blackburn 5/0
Fick börja på avbytarbänken borta mot Stoke men när El Hadji Diouf visade sig vara allt för het och gå för hårt fram, fick han hoppa in i den 54:e minuten. Olsson hade några bra minuter direkt efter inhoppet men var helt osynlig sista 20 minuterna. 6/10 satte Skysports i betyg på svensken.

Johan Elmander, Bolton 7/4

Visade också han på fin form inför mötet med Holland nästa tisdag genom att göra Boltons enda mål och greja en poäng åt sitt lag borta mot West Bromwich. Tog sig bland annat förbi Jonas Olsson på vägen fram mot avslutningen som betydde ledning med 1-0. 1-1 blev det till slut mot ”West Brom”. 7/10 satte Skysports i betyg.

David Elm, Fulham 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot West Ham.

Fredrik Stoor, Fulham 0/0

Alltjämt utanför Fulhams matchtrupp.

Jonas Olsson, West Bromwich 6/1

Spelade hela matchen mot Bolton och var en av dem som inte fick tag i Johan Elmander när denne satte fart i samband med Boltons mål. 6/10 i betyg av Skysports. 6/10 i betyg och omdömet ”bra tacklingar”.

Oscar Jansson, Northampton 4/0 (Utlånad från Tottenham)
Lånet från Tottenham har gått ut och letar ny klubb att bli utlånad till.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0

Söderberg fick än en gång agera målvaktsreserv bakom Tim Krul när Newcastle spelade mot Manchester City och föll med 1-2 för andra matchen i följd.

John Guidetti, Manchester C 0/0

Allt för hård konkurrens i A-truppen just nu för Guidetti. Lägg därtill att City är ett vinnande lag, vilket gör att managern ogärna gör några större förändringar.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 6/0

Ännu en gång en stabil försvarsinsats av den svenske försvarsresen. Celtic vann med klara 3-1 mot Robert Prytz gamla klubb Hamilton Academicals.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 7/0

Har verkligen spelat till sig en ordinarie plats hos Nürnberg. 3/6 fick Nilsson i betyg för sin insats när Nürnberg besegrade Schalke 04 med 2-1 på hemmaplan.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 7/0
Dahlén spelade från start men byttes ut i den 75:e minuten när FSV Frankfurt vann med 3-2 mot Energie Cottbus. 4/6 satte kicker.de i betyg.

Matias Concha, Bochum 3/0
Concha fanns på planen under hela matchen när Bochum förlorade med 0-2 mot Greuter Fürth. Tilldelades det inte allt för bra betyget 5/6 av kicker.de.

Andreas Johansson, Bochum 0/0

Fanns med på avbytarbänken utan att få göra något inhopp mot Greuter Fürth.

Oscar Lewicki, Bayern München II 9/0

Den svenske försvarstalangen spelade från start mot Wehen Wiesbaden (förlust 0-1) men byttes ut redan i paus. 5/6 satte kicker.de i betyg.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 1/0

Skadekänning gjorde att han inte fanns med i matchtruppen mot Sampdoria (1-1).

Zlatan Ibrahimovic, Milan 5/2 (utlånad från Barcelona)

För första gången den här säsongen spelade Robinho, Ronaldinho och Zlatan Ibrahimovic från start och det såg ut som om Zlatan hämmades något av detta. Milan vann med 1-0 mot Parma efter ett mål av Andrea Pirlo. Varnad i den 77:e minuten. 7/10 i betyg av goal.com.

Thomas Magnusson, Taranto 0/0
Magnusson spelade varken mot Cavese förra måndagen (förlust 0-1) eller mot Pisa i helgen (förlust 1-2).

Jonatan Berg, Taranto 0/0

Berg spelade varken mot Cavese förra måndagen (förlust 0-1) eller mot Pisa i helgen (förlust 1-2).

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 6/0

Lyon mötte Lorraine på bortaplan och vann med 3-2. Kim Källström satt hela matchen på avbytarbänken utan att få hoppa in.

Petter Hansson, Monaco 8/0

Hansson spelade från start och i hela matchen när Monaco spelade mot Brest och förlorade med 0-1. Hansson fick agera rundningsmärke i slutet av den första halvleken när Nolan Roux satte fart och bjöd svensken på en dribblingstur. Men Roux avslut var inte lika bra som dribblingen. Insatsen avspeglade sig också i betyget hos goal.com där det blev 4,5/10.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 2/0

Andra framträdandet för säsongen för Goitom när Almeria mötte Malaga hemma och spelade 1-1. Men det var inte lång tid som Goitom fick vara inne på planen, då han byttes in från avbytarbänken först i den allra sista matchminuten.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 5/0
Spelade från start mot Villarreal på bortaplan (förlust 0-2). Byttes ut i den 66:e minuten. 5/10 i betyg av goal.com.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 3/0 (Utlånad från Werder Bremen)

Avstängd mot Villarreal efter utvisningen senast.

Emra Tahirovic, Deportivo Castéllon 2/0 (Utlånad från FC Zürich)

Hoppade in som anfallare i den 58:e minuten i helgens 2-1-seger mot Badalona. Hann också med att bli varnad i den 58:e minuten.

CYPERN

Björn Enqvist, Aris 2/0

Spelade hela matchen mot Nea Salamina (seger 2-1) förra helgen. Huruvida han spelade borta mot Halkanoras på bortaplan i helgen hoppas vi kunna redovisa i nästa veckas proffskoll.

GREKLAND
Olympiakos tog en ny klar seger, 3-1 mot Olympiakos Volos. Mellberg spelade 90 minuter.

Olof Mellberg, Olympiakos 4/1

Jonas Sandqvist, Atromitos 0/0
Utanför matchtruppen när Atromitos spelade 1-1 borta mot Asteras Tripolis.

Markus Jonsson, Panonios 1/0

Ingen Jonsson synlig i Mikael Stahres matchtrupp när Panonios föll med 1-2 borta mot Kavala.

TURKIET

Gustaf Svensson, Bursaspor 1/0

Utanför matchtruppen när Bursaspor spelade 0-0 mot Istanbul BB.

Erkan Zengin, Eskisheirspor 6/0
För andra matchen i följd fick Zengin börja på bänken och hoppa in i halvtid. Denna gång när Eskisheirspor mötte Bucaspor borta och spelade 0-0. Den turkiska sportsajten Fanatiks utsände bedömde att Zengin var värd 2/5 i betyg.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 5/0
Ingen Harbuzi med i laget mot Fenerbahce (förlust 0-3).

Samuel Holmén, Istanbul B.B 7/0

Holmén fortsätter få förtroendet från start men blev även denna gång blev han utbytt i den andra halvleken. Mot Bursaspor (0-0) blev det 82 minuters speltid. 2/5 av Fanatik.

UNGERN
Bojan Djordjic, Videoton 2/0 (Videoton II 2/1)

Videoton spelade i tisdags borta mot Zalaegerszegi och vann med 2-1. Bojan satt kvar hela matchen på avbytarbänken. I fredags mötte Videoton Pápa på bortaplan och vann då också med 2-1. Bojan fick på nytt börja på avbytarbänken. Han fick dock vara med om ett ”taktikbyte” och byttes in i den sista matchminuten.

Martin Mutumba, Videoton II 2/1 (Videoton 0/0)

Mutumba har nu presenterat sig i Ungern på allvar. Låt vara i andralaget – men ändå. Mot Szigetszentmiklósi spelade han hela matchen och rullade mycket snyggt in 1-0 i den 23:e minuten. Han låg dessutom bakom lagets 2-0-mål som till slut noterades som ett självmål av Szigetszentmiklósis Milan Redei. Videotons andralag vann till slut matchen med 3-0 och Mutumba lär ha stärkt sina aktier rejält kring en chans i A-laget.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 9/0

Avstängd när Basel mötte Sion (1-1).

Dusan Djuric, FC Zürich, 7/3
Tredje målet för Djuric den här säsongen när han gjorde 2-0 i den 61:a minuten när Zürich vann med 2-1 borta mot Grasshoppers. 5/6 i betyg av sport.ch.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 4/0
Saknades mot Young Boys (seger 2-0) då han var skadad.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustavsson, Salzburg, 0/0

Tränar för en comeback inom kort efter fotskadan men fanns inte med i truppen som vann med 2-1 borta mot Ried i helgen.

USA

Fredrik Ljungberg, Chicago Fire 10/0 (17/0 för Seattle Sounders)

Ny förlust för Chicago (0-3 mot Dallas) och Ljungberg spelade hela matchen.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 5/3

Äntligen spel igen för Al-Hilal efter en räcka uppskjutna matcher och ”Chippen” fortsätter producera. Redan i den andra minuten höll han sig framme och tryckte in Al-Hilals segermål till 1-0 mot Al Ittifaq.

Publicerad 2010-10-05 kl 14:42