Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Petter Andersson tillbaka: Överlevde en match till

Andra ligor och cuper

Petter Andersson är tillbaka. På fredagen spelade han 77 minuter. Och på lördagen tränar han med landslaget.
- Kanske bra att det är tacklingsförbud där, säger han till fotbollskanalen.se.

Välkommen tillbaka. Skadedrabbade Petter Andersson är på väg att lägga två tunga år bakom sig. Fredagen gav två steg i rätt riktning. Först kallades han in till landslagsträning och sedan spelade han 77 minuter i en träningsmatch.

Ett reservbetonat Groningen förlorade visserligen med 1-0 mot tyska Osnabrück - men Andersson fick ett bevis på att han kan komma tillbaka efter sin andra svåra korsbandsskada.
- Jag får se det som att jag överlevde en match till, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 25-årige mittfältaren hade bland annat ett bra läge på nick i första halvlek och har inte ont efter matchen. Men han grämer sig något över att han inte lyckades än bättre.

Annons

- Direkt efter matchen var jag jäkligt besviken att jag inte lyckats med något litet extra. Men jag måste väl lära mig att ta det lugnt. Att det kanske tar lite tid för mig att komma tillbaka med tanke på de skador jag haft.

Det var inte de enda glädjeämnet för Andersson på fredagen. På morgonen fick han ett sms från landslagets team manager Marcus Allbäck som bjöd in honom till lördagens landslagsträning. Inte för att spela. Men väl för att - tillsammans med Fredrik Stenman och Viktor Elm - fylla ut truppen så landslaget kan träna elva mot elva inför Hollandsmatchen.
- En kul grej men jag vet ju att jag inte är nära en landslagsplats. Nu får jag kämpa för att ta en plats i Groningen.

För Andersson väntar en kamp för att slå sig in i truppen till nästa helgs match mot Heerenveen. Senast var han på bänken när Groningen förlorade mot Twente.

Annons

Han får dock se upp på lördagen. På fredagens landslagsträning delade Petter Hansson ut en glidtackling på Tobias Hysén. Något som chockade Hysén - eftersom det är tacklingsförbud på träningarna. Hansson fick även en "tillrättavisning" av förbundskapten Erik Hamrén efteråt.

- Haha, ja det passar väl mig perfekt då, säger Andersson som får se några bekanta ansikten i Amsterdam.

- Ja, Lasse Eriksson bland annat (målvaktsränaren i landslaget och bekant från tiden i Hammarby) och Anders Valentin (landslagsläkaren) förstås. Han har skurit i mig några gånger. Han känner mig bra...

Publicerad 2010-10-09 kl 00:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto