Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stökiga lag får extradomare

Andra ligor och cuper

Fotbollslag i lokala serier kan "punktmarkeras" med extra domare, som klubben själv får betala för.
Systemet har införts i Göteborg, främst för att garantera domarnas säkerhet.

I de flesta av landets fotbollsdistrikt döms herrmatcher under division 5-nivå av ensam domare. Så också i Göteborg. Men i höst har det vid några tillfällen hänt att huvuddomaren fått med sig två linjedomare, efter beslut i Göteborgs fotbollförbunds tävlingskommitté.

-Det gäller lag som haft ett dåligt uppträdande på plan, eller supportrar som gjort att det blivit dålig stämning, så att domare känt sig hotade, säger Ulf Carlsson, kanslichef på Göteborgs fotbollförbund, till TT.

Enligt Carlsson kan de två extra domarna kosta "någon tusenlapp", vilket klubben som orsakat insatsen får betala - oavsett vem som har hemmamatch.

Annons

-Om man inte drabbas själv, kan det lättare bli så att man inte tar tag i saker. Vi har inte hört några reaktioner, och det tolkar vi som att klubbarna nog tycker att detta är bra, säger Carlsson.

Systemet har införts med en mjukstart under hösten, och ska även gälla vissa ungdomsmatcher. Svenska fotbollförbundets tävlingsavdelning känner inte till att metoden prövats på andra håll i landet.

TT

Publicerad 2010-10-21 kl 13:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto