Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svarta Pantern slår till igen

Fotbollskanalen

Samuel Eto’o är Europas giftigaste målskytt just nu med totalt 15 mål på 13 tävlingsmatcher. Ny fullträff mot Genoa ikväll?

Han leder skytteligan i Serie A. Han leder skytteligan i Champions League. Och han har gjort 15 av lagets 23 mål denna säsong. Inters anfallare Samuel Eto’o har haft en fantastisk höst och verkar bättre än någonsin.

Mannen som kallas för ”den svarta pantern” och vars näsa doftar till sig målchanser lika effektivt som en italiensk tryffelhund spårar ”det vita guldet”, har den här säsongen haft en för motståndarna skrämmande fart på produktionen. Eto’o har nätat i alla de matcher som Inter har gjort mål i hittills, det vill säga i nio av 13 matcher.

Inter har totalt gjort 23 mål i samtliga tävlingsmatcher den här säsongen. Av dessa har Samuel Eto’o gjort 15! Han har också spelat fram till fyra vilket innebär att den fantastiske kameruanen alltså varit inblandad i 19 av 23 Inter-mål denna säsong. I Champions League har Eto’o sex mål och tre assist efter bara tre matcher! Respekt!

Annons

I Barcelona hade Samuel Eto’o ett grymt målfacit. Han snittade 0.74 mål per match i Barca-tröjan och efter en trög start i Inter är han nu på väg att närma sig den statistiken även hos de svartblå från Milano. Lägg därtill att Eto’o har gjort 52 mål på 101 landskamper för Kamerun och ni förstår att 29-åringen från Nikon måste betraktas som en av världens mest effektiva anfallare genom tiderna.

Allt detta vet förstås dagens motståndare Genoa redan och de har säkert en väl genomtänkt strategi för att stoppa honom. Frågan är om den lyckas. Vi tvivlar. Ty Eto’o gör mål på allt som rör sig just nu – och han hittar rätt även de gånger det inte stämmer helt spelmässigt för honom.

Som förra veckan då ett ineffektivt Inter ”bara” fick 1–1 hemma mot Sampdoria. Eto’o missade en del men jobbade och slet över hela planen – och fick till slut utdelning när han med sitt 1–1-mål i den 90:e minuten räddade en poäng åt de regerande mästarna. Vi tror att Eto’o – som i veckan blev en av fyra Inter-spelare att nomineras till FIFA:s guldboll (Maicon, Sneijder och Cesar är de övriga tre) – har krutet torrt i dag också.

Annons

Eto’o som första målskytt finns till fem gånger degen hos bwin som också erbjuder samma odds – 5.00 – på kameruanen som sista målskytt. Eto’o att göra mål när som helst under matchen ger 2.10 hos samma bolag.
Publicerad 2010-10-29 kl 12:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto