Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Efter guldet går MFF-kaptenen tränarutbildning: Intresserad av att bli tränare

Allsvenskan

SM-bucklan är bärgad.
Då inleder MFF-kaptenen tränarutbildning.
- Men jag ska inte sluta spela än på några år, säger Daniel Andersson till fotbollskanalen.se.

Efter att ha tagit Malmö FF till SM-guld så väntar en lång ledighet för lagkaptenen Daniel Andersson. Fast han ska inte bara vila upp sig fram till i början av januari, utan även gå de första stegen i Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning.

- Jag vill ha en tränarutbildning och då är det lika bra att börja nu. Sedan har jag ju kastat bort min skolgång för fotbollen, säger Daniel Andersson och skrattar lite:

- Jag är intresserad av att bli tränare och känner att jag haft många bra tränare genom åren och fått bra influenser. Sedan får man se på vilken nivå det blir, om det handlar om att ta hand om juniorer i Malmö eller högre upp. Jag brinner ju för allt jag gör och skulle jag bli tränare handlar det om att gå in för det till hundra procent.

Annons

Vilka tränare har varit bra?
- Både Rolle (Nilsson) och Pep (Clotet Ruiz) har varit bra i år och sedan hade jag Delneri (Luigi, nuvarande Juventus-tränaren) när jag var i Chievo. Dessutom var Tom (Prahl) duktig på sitt sätt med organisation och sådant.

Daniel Andersson är noga med att påpeka att han inte ska sluta spela fotboll än på några år. Han har kontrakt med Malmö FF till och med 2013.

- Jag har fått den frågan många gånger senaste tiden, men så gammal är jag väl inte?

På tränarkursen som drar i gång i slutet av november får Daniel Andersson sällskap av brorsan Patrik Andersson, Niclas Alexandersson och MFF-kollegan Jeffrey Aubynn.

Daniel Andersson ser du även i Ekwall vs Lundh lördag 20:00 i TV4 Sport.

Publicerad 2010-11-12 kl 13:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto