Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

EXTRA: Magnus Pehrsson till Djurgården

Allsvenskan

Magnus Pehrsson blir Djurgårdens nye manager.
Men han tillträder inte förrän säsongen 2012.
- Riktigt, riktigt skoj, säger han till Dif-tv.

Den förre djurgårdsspelaren fick sparken som tränare i Ålborg i oktober, men hans kontrakt med den danska klubben gäller över 2011.

- Vi är inte riktigt överens om hur vi ska avsluta det. Därför är jag boende i Danmark och kan inte flytta därifrån, säger Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

Lidingögrabben Magnus Pehrsson spåddes en stor spelarkarriär. Via Brommapojkarna kom han till Djurgården som 18-åring 1994 och återvände dit efter en sejour i IFK Göteborg. Men 2003 tvingades han avsluta sin karriär efter efterhängsna knäskador. Han var tränare i Åtvidaberg, Sirius och Gais innan han 2009 kom till Ålborg.

Annons

Där fick han sparken mitt under ligasäsongen. Men är ändå kvar.

- För mig är det en bra lösning. Jag har sett möjligheterna i att få förkovra mig och vara ännu mer säker när jag kommer in.

Pehrsson är nöjd över att få ta ansvar som manager och inte bara vara tränare.

- Helheten och framför allt rekryteringen är det jag brinner för och det är där jag har mina kanske största egenskaper också.

Stefan Alvén, som fungerat som manager sedan i somras, återgår 2012 till att vara sportchef. Djurgårdens tränarduo Lennart Wass och Carlos Banda har ett respektive två år kvar på sina kontrakt.

Läs intervjun med sportchefen Stefan Alvén här till höger. Där berättar han hur klubben ska organiseras när Pehrsson anlänt.

Publicerad 2010-11-17 kl 11:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto