Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Svensson på väg att lämna Blåvitt: "Vi har sagt att han kan behöva en nytändning"

Allsvenskan

Kalle Svensson verkar få lämna IFK Göteborg. Enligt uppgifter till fotbollskanalen har mittbacken fått det beskedet från klubbledningen.
- Han kan behöva en nytändning, säger Stefan Rehn.

Sedan försvararen värvades från franska Caen 2009 har han haft en mycket tung period. Förhoppningen att han skulle kliva fram som stjärna i mittlåset infriades inte, på grund av formsvackor och skador.

Svensson har drabbats av bakslag på bakslag och fotbollskanalen.se kan nu berätta att han inte hör till spelarna klubben vill satsa på nästa år. Ett besked kollegorna Petter Björlund och Nicklas Carlsson också fått.

- Vi hade ett möte i höstas där vi sade att det kunde vara bra, för Kalles skull också, att han testade något nytt. Det har ju inte gått så bra här, säger Stefan Rehn till fotbollskanalen.se.

Annons

Han betonar dock att utifrån vad han själv fått veta är deklarationen inte helt definitiv. Man försöker inte tvinga Svensson - som har två år kvar på sitt kontrakt - att lämna laget.

- Vi kör med raka rör. Kalle vill ju spela och det är väl mer så att om han får några intressanta klubbar efter sig, då ska vi inte stå i vägen. Så har vi sagt. Men inte som du säger att han inte ingår i planerna, säger Rehn.

Ni har gett honom indikationen att han har större spelchanser i en annan klubb?
- Ja, det var väl det vi pratade om under senhösten. Om det dyker upp något intressant är vi villiga att prata och diskutera.

Fotbollskanalen.se har sökt Karl Svensson för en kommentar.

Publicerad 2010-11-23 kl 23:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto