Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Klas Ingesson klar för Elfsborg - som tränare

Allsvenskan

Klas Ingesson, 42, återvänder till fotbollen.
Som tränare i Elfsborgs U19 och U21-lag.
- Det här har vi velat länge, säger Stefan Andreasson till fotbollskanalen.se.

Efter 15 år i eliten slutade Klas Ingesson med fotboll när han flyttade hem och han satsade på sin kursgård i Ödeshög och en del annat. Sedan drabbades den 57-faldige landslagsmannen av cancer 2009 och fick kämpa sig tillbaka för att kunna leva ett normalt liv.

Nu vänder Ingesson tillbaka till fotbollen - i Elfsborg.

- Klas ska vara tränare i vår U21-trupp ihop med Jesper Bengtsson och sedan ska han matcha vårt U19-lag i juniorallsvenskan, säger en lycklig Stefan Andreasson, klubbchef i Elfsborg.

- Det här har vi velat länge. Ända sedan vi försökte få honom som spelare efter att han flyttade hem från Marseille så har vi pratat om att hitta en ledarroll åt honom.

Annons

- Han har varit engagerad en del i och med att vi varit på hans kursgård och han har tittat på spelare och är kompis med Petter Wettergren som kom till oss. Under åren kunde han inte komma in som ledare på grund av andra engagemang och sedan har han haft det tufft med sin sjukdom, men nu passar det.

Faktum är att Klas Ingesson är nummer två i familjen som går till Elfsborg. I somras flyttade sonen Martin Ingesson till Borås och tillhör numera Elfsborgs P16-lag (som vann DM i år) och går på fotbollsgymnasiet i staden.

Nu följer alltså pappa efter och Klas Ingesson har varit med om en del på fotbollsplanen. Efter genombrottet i IFK Göteborg spelade han för Mechelen, PSV Eindhoven, Sheffield W, Bari, Bologna, Marseille och Lecce. Dessutom gjorde han 57 A-landskamper och var med och tog VM-bons 1994.

Annons

- Han är en fantastisk person som garanterat kommer att tillföra hur mycket som helst med sina erfarenheter. Om vi inte fostrar karaktärer med en sådan som honom då gör vi det aldrig, säger Stefan Andreasson.

Klas Ingesson kommer att börja jobba i Elfsborg med sikte på 2011 och för att ta fram ännu fler unga spelare till A-laget.

Publicerad 2010-12-01 kl 12:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto