Arsenal ett mål från att åka ur - då kom frälsaren Walcott in

2-1 Walcott 73'
3-1 Nasri 77'

Arsenal var ett mål ifrån att missa slutspel.
Då hoppade Theo Walcott in.

Inledningen var inte speciellt övertygande. Däremot slutresultatet, 3—1 mot Partizan Belgrad.

Och viktigast av allt för Arsenal — när åttondelsfinalerna i Champions league avgörs finns Londonklubben med.

Premier league-klubbarna har utan större problem glidit igenom gruppspelet i Champions league. Det rödvita undantaget har varit Arsenal och inför det avslutande hemmamötet mot Partizan Belgrad hade man om inte kniven mot strupen, så i alla fall lite press på sig.

Förlust eller oavgjort samtidigt som portugisiska Braga vann mot Sjaktar Donetsk skulle också fullborda ett Champions league-fiasko.

När sedan Cleo kvitterade Arsenals 1—0-ledning i 52:a minuten var Arsenal i teorin bara ett mål från missat avancemang. Till räddning kom inhopparen Theo Walcott och därefter Samir Nasri. Deras två mål inom loppet av fyra minuter (73:e och 77:e) ordnade definitivt avancemang bakom Sjaktar Donetsk i grupp H, vilket betydde att samtliga fyra engelska lag är vidare.