Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Ekonomiskt tyngda Barcelonas nya superdrag – får 1,4 miljarder av tröjsponsor

Spanien

För första gången i Barcelona 111-åriga historia kommer man att ha en tröjsponsor. Klubbar har meddelat att man tecknat ett femårsavtal med Qatar Foundation till ett värde av 1,4 miljarder kronor.

Barcelona har varit historiska som inte valt att sälja ytan på sin tröja till någon stor sponsor. Istället har platsen överlåtits till hjälporganisationen Unicef under de senaste säsonger. Men nu tvingas klubben bortse från gamla traditioner.

Katalan-laget befinner sig i en riktigt svår ekonomisk situation och tvingades så sent som i somras låna flera hundra miljoner för att råd att betala löner till sina spelare. Samtidigt har Uefa infört nya regler om att klubbarna måste ha en finansiell balans - annars utesluts de från europacup-spel.

Förhållanden som gör att Barcelona med Sandro Rosell i spetsen tvingats till en nödlösning. Vid lunchtid i dag meddelade klubben att man tecknat ett ett femårsavtal med en ny tröjsponsor.

Annons

Avtalet ska ge Barcelona motsvarande 1,4 miljarder kronor över fem år då de sålt reklamplatsen till Qatar Foundation. Unicefs plats kommer dock att finnas kvar och en reklambyrå arbetar nu med att föra samman de två loggorna till en, som ska pryda Barcelonas tröjor.

Qatar Foundation bildades 1995 av Qatars styrande emir Shejk Hamad Bin Khalifa Al Thani, där syftet var att stärka utbildning, forskning samt utvecklingen i landet.

Publicerad 2010-12-10 kl 15:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto