Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Syrianska långt ifrån klara med nyförvärv: "Tre pusselbitar kvar"

Allsvenskan

Tre nyförvärv är redan klara. Johan Arneng är på gång.
Men Syrianska är långt ifrån nöjda - klubben lovar minst två etablerade spelare till.

Syrianska är heta på värvningsfronten. Med ytterbackarna David Durmaz och Alex Perreira samt stjärnmittfältaren Sharbel Touma klara, går klubben på offensiven i en annars lugn Silly Season. Syrianska-ordföranden Andreas Temiz är stolt men långt ifrån nöjd. Och att klubben ligger i täten vad gäller värvningar ser han som något självklart.
 
- Allt känns jättebra hittills. Vi vill hitta spelare med hjärta för klubben, och att vi redan har fått hit tre spelare som har det, är ett tecken på att vi lyckats bra.
 
- Men sen tror jag det här beror på att de flesta klubbarna sitter på ganska färdiga trupper, med etablerade allsvenska spelare. Vi måste blanda upp vår talangfulla trupp med rutinerade, namnkunniga spelare. Vår ambition är att etablera oss på allvar i allsvenskan och skulle vi inte göra så här, så är vi körda. Det är en förutsättning, vi har inget val. 

Annons

Att Johan Arneng är nära att skriva på för Syrianska är ingen hemlighet. Den 31-årige mittfältskämpen har nobbat Norrköping och i Sverige är det nu bara Syrianska som gäller. Om Arneng väljer Syrianska har klubben löst en pusselbit, den defensiva mittfältsplatsen. Men Andreas Temiz vill tona ner det som skrivits tidigare, att Arneng i princip är klar för Syrianska. 

- Ingenting är klart där. Vi har lämnat vårt förslag, nu är det upp till Johan. Du får fråga honom, vi har inte fått något löfte om att han kommer hit.

Det senaste ryktet vad gäller mittbackar är Gefles Omar Jawo, som enligt uppgifter till Gävle Nyhetsbyrå sägs intressera Syrianska. Andreas Temiz berättar att klubben har tre-fyra mittbackar man väljer mellan, alla återfinns i allsvenskan eller superettan. Men han vill inte nämna några namn, ej heller kommentera ifall Jawo är ett av namnen.

Annons

- Det är en intressant spelare med utgående kontrakt. Men vi har inte varit i kontakt med honom. Fast det är klart, vi har koll på alla bra spelare som har utgående kontrakt, som Omar Jawo. Men sedan måste ju spelaren själv välja hur han vill göra också.

En spelare som definitivt är aktuell är talangfulle mittfältaren Josef Ibrahim från BK Forward. Ibrahim provtränar med Syrianska på måndag och en vecka framåt. 19-årige Ibrahim har tidigare provspelat för både Malmö och Örebro, men Andreas Temiz känner inte att Syrianska är "trea på bollen".

- Vi har haft kontakt med honom länge, det här är inget nytt intresse som bara kommit upp. Det är en spännande spelare, men vi ska titta på honom nästa vecka här, så får vi se hur vi går vidare sen.

Anton Zetterman

Publicerad 2010-12-11 kl 14:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto