Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

ÖSK:s löfte: "Etablerade namn på väg"

Allsvenskan

Örebro har gjort klart med flera lovande talanger -
men hittills har inga större namn presenteras.
Klubben ber om tålamod och lovar tunga nyförvärv snart.

Kalle Holmberg, William Atashkadeh och Ahmed Yasin heter Örebros nyförvärv hittills. Lovande talanger, men knappast spelare som kan gå in och fylla tomrummet efter Paulinho och Roni Porokara på en gång. Örebros sportchef Lennart Sjögren manar till lugn och lovar etablerade nyförvärv.

- Det här är killar som vi har velat ha sedan länge. Men vi lovar att ersätta Paulinho och Roni Porokara med likvärdiga spelare, säger Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

Det har talats om "AIK-scenario" för Örebro. Flera viktiga spelare som Paulinho, Roni Porokara och Patrik Anttonen har försvunnit eller är på väg bort. Lägg därtill Astrit Ajdarevic som gjorde stor succé i somras men valde Norrköping istället för att förlänga med Örebro. Mittfältsstjärnan Nordin Gerzic har gjort klart att han vill se en satsning snart. Men hittills har Örebro värvat ungt och talangfullt. Senast i raden är BK Forwards 19-årige mittfältare Ahmed Yasin.

Annons

- Väldigt kul, det är alltid trevligt med lokala spelare, det är viktigt att vi har den förankringen med Örebrospelare.

Lennart Sjögren hyllar Ahmed Yasin främst för hans allround-egenskaper.

- Han kan spela var som helst på mittfältet, både på höger, vänster och på mitten. Han är bra byggd, ganska stor men har ändå bra driv i steget. Bra energi och karaktär.

Ett namn för startelvan?

- Vi skyndar långsamt, han ska upp två divisioner nu. Men det kan gå fort, för Markus Astvald tog det ett tag förra året, sedan var han bofast och i år har han spelat varenda match.

En spelare som möjligen kan ta Paulinhos plats är brasilianaren Leonardo Guerra, som provspelar på tips från just Paulinho. Leonardo Guerra kommer närmast från Leixões i portugisiska andraligan.

- Vi har inte sett tillräckligt av Leonardo än. Och det är inte rättvist att döma honom direkt när han kommer från 35 plusgrader i Brasilien och hit till kalla Sverige.

Annons
Men vi kommer testa honom i två träningsmatcher i veckan som kommer, så får vi se.

Högerbacken Patrik Anttonen försvinner, men på den positionen letar inte ÖSK lika frekvent efter en etablerad ersättare.

- Vi har en rutinerad backlinje som det är, så det där med erfarenhet inte så viktigt. Mer att det är en spelare som går framåt, som passar för den offensiva fotboll vi spelar. Men vi får se om vi tar in någon, vi har Tommy Virtanen där som mycket väl kan gå in och axla Anttonens roll.

Publicerad 2010-12-11 kl 20:29

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto