Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

"Djurgården valde AIK i premiären"

Allsvenskan

Trodde ni att kommande säsongs allsvenska premiäromgången lottades? I så fall får ni tänka om. Premiären sattes samman i samråd mellan klubbarna och svensk elitfotboll. Därav de fina derbymatcherna i premiären.

Måndag 4 april klockan 20.00 möts Djurgården och AIK på Råsunda i en av allsvenskans åtta premiärmatcher. Tursam lottning? Nej inte alls.
- Vi träffades i november, representanter från svensk elitfotboll och klubbarnas marknadsavdelningar för att prata om hur vi skulle få en bra start på kommande säsong.

- Vi gjorde en bra avslutning publikmässigt under andra halvlek av allsvenskan i höstas och det är viktigt att få en bra start och då pratade vi om hur hittar man bra matcher som kan passa. Och då kom vi fram till det här, berättar Svensk Elitfotbolls ordförande Tommy Theorin till FotbollDirekt.se.

Annons

I och med att AIK fick möta Djurgården i det första derbyt mellan lagen förra säsongen var det Djurgårdens tur att få derbyt först nu.
- Djurgården fick lite olika alternativ att välja på i premiären men valde att möta AIK redan då. Det var Djurgårdens egen idé, säger Tommy Theorin.

- Djurgården tyckte det var jättebra. Med gedigen marknadsföring kan man sälja ut arenan redan i premiären.  

Och Theorin hoppas tillsammans med övriga inom svensk fotboll att premiären kommande säsong ska ge ringar på vattnet och ett fortsatt högt intresse också inför fortsättningen på säsongen.
I skåne möter Trelleborg sin drömmotståndare, mästarlaget Malmö FF och Mjällby tar sig an serietvåan Helsingborg. Ingen lång resa för bortasupportrarna i något av fallen.

- Och Kalmar ville ha premiären borta för att kunna få någon vecka till på sig att förbereda sig inför sin hemmapremiär på den nya arenan.

Annons

Den matchen spelas preliminärt mot Djurgården måndag 11 april.

- Det här tillsammans med att vi nu fastställer 19 omgångar direkt och att serien startar i början av april tillsammans med att vi rullar runt på samma matchdagar hela tiden, så möter vi de önskemål som har funnits.  

Theorin säger också att klubbarna och svensk elitfotboll inte ville spela ut alla äss i rockärmen direkt.
- Det är ett skånederby som inte är använt direkt (Malmö-Helsingborg) och ett göteborgsderby som heller inte är använt (Göteborg-Gais) men det är viktigt med en bra start och det gäller att fortsätta hänga på det sedan när serien börjar. Vi ser bara möjligheter ur det här.

Publicerad 2010-12-13 kl 16:56

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto