Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lundh: Hamrén, ge dessa en Sydafrika-resa i julklapp

Olof Lundh

En jultomte för alla som drömmer om landslaget.
Erik Hamrén delar nu ut klappar.
Här är spelarna som måste få en biljett till Sydafrika.

Tisdag eftermiddag ställer sig förbundskapten Erik Hamrén upp i Råsundborgens inre, antagligen mätt efter ett julbord med allt från olika sillar, julknäck och julmust, och sedan agerar han tomte.
I säcken har förbundskaptenen ett 20-tal biljetter till en lyxig ”all inclusive” som 2011 går till värmen i Sydafrika.

Bara spelare i nordiska ligor är aktuella för den vinterresan. Men för alla svenskar i allsvenskan och danska och norska högsta ligan med ambitionen att nå det riktiga A-landslaget, och kanske ta en plats i laget i tid till EM 2012, så är en plats på flyget till Kapstaden ett måste.
Sett till att det är den svenska modellen, att slå sig in via gnuggande under en turné till värmen i något fjärran land.

Annons

Ända sedan Olle Nordins och Tommy Svenssons dagar har dessa mer eller mindre bekväma resor till Asien, Mellanöstern, Sydamerika, Nordamerika och nu Afrika varit starten för väldigt många av våra största spelare.
Det är inte bara matcher mot varierande motstånd som avgör ens framtid utan även träningar och hur man hanterar tillvaron i gruppen.

Förra årets resa till Oman och Syrien var inte så gynnsam. Egentligen var det Anders Svensson som stärkte sig mest och bäst där, men även Emir Bajrami och Mikael Lustig fick starta bägge matcherna och därefter kom fler chanser.
När väl EM-kvalet drog i gång tidigare i höstas var just den duon med från start, så underskatta inte att briljera på en sådan här resa.

Här är ett batteri spelare som jag hade gett biljetter att hänga med söderut i mitten av januari:

Annons

Målvakter: Johan Wiland, Daniel Örlund och antingen Johan Dahlin, Pär Hansson eller Viktor Noring.

Kommentar: Troligen kommer inte FC Köpenhamn att släppa Wiland och kanske kommer inte heller Örlund loss från Rosenborg men de är de bästa svenska målvakterna. Hansson, Dahlin och Noring kommer efter dem och av dem gillar jag Hansson bäst men alla tre ska med om inte någon av Wiland eller Örlund kommer.

Backar: Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson, Michael Almebäck, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Erik Edman, Oscar Wendt, Mikael Lustig, Emil Salomonsson.

Kommentar: FCK-duon Wendt och Antonsson är givna precis som Lustig. Återstår att se om de kommer loss. Annars är Erik Edman en veteran som varit vass och som ger stabilitet på en sådan här turné där yngre förmågor som Ekstrand, Nilsson och Almebäck ska få speltid och en möjlighet att växa. Salomonsson och Ekstrand är först att falla ifrån om FCK-spelarna får följa med.

Annons

Mittfältare: Nordin Gerzic, Ivo Pekalski, Pontus Farnerud, Anders Svensson, Jiloan Hamad, Guillermo Molins, Jimmy Durmaz, Johan Mårtensson.

Kommentar: Att många MFF-spelare ska med är väl inget att snacka om. Pekalski är perfekt för de defensiva rollerna och de andra tre kan spetsa till kantspelet. Sedan har Nordin Gerzic varit en av allsvenskans klart bästa spelare och måste testas. Pontus Farnerud och Anders Svensson är med för att man måste ha veteraner som spelat i blågult och även om Farnerud inte är något för framtiden håller han klass nog för detta. Johan Mårtensson är en joker som gjort det bra i Gais.

Anfallare: Alexander Gerndt, Daniel Larsson, Tobias Hysén, Rasmus Jönsson, Denni Avdic.

Kommentar: Har ratat Rade Prica mest för att det känns som om han inte kommer att ta klivet och det finns tillräckligt vassa alternativ som kan utvecklas ytterligare. Gerndt och Avidc är heta skyttekungar, Hysén är med och konkurrerar det riktiga landslaget och Jönsson är en talang som har mer än bara avslut i sig. Daniel Larsson kan med sin speed passa bra i landslagets spelmodell.

Annons
***
Sydafrika är skönt i januari, det är annat än när VM gick där då det var vinter.
***
Väldigt synd om inte FC Köpenhamn och Rosenborg släpper sina svenska spelare till turnén. Klubbarna har ju de bästa svenskarna.
***
Bladet ”avslöjar” att ungtupparna Pekalski och Hamad tar plats i landslaget. Sedan står det i ingressen att Malmöduon ”sannolikt får åka med på januariturnén.” Hur kan det då vara ett avslöjande.
Sedan kan man väl säga att det vore mer anmärkningsvärt om de INTE fick följa med.
***
Henrik Larsson plockar över sin spelarlicens till Bois. Varför då? Lite underligt är det trots allt om han absolut inte ska spela.
Publicerad 2010-12-14 kl 13:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto