Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blatters uppmaning till homosexuella: "Ha inte sex under VM"

Landslag

VM 2022 kommer att spelas i Qatar - ett land där homosexualitet är olagligt. Något som kan ställa till problem för homosexuella fotbollsfans som vill se turneringen på plats. Men Sepp Blatter vet råd.

Det var många som sågade utnämningen av Qatar som arrangörsland för fotbolls VM 2022. Ett par frågeteckan var värmen som kan bli olidlig under sommarmånaderna, och en annnan var hur det lilla landet skulle kunna ta emot hundratusentals fotbollsfans där många mer än gärna dricker alkohol innan, under och efter matcherna. En alkoholförtäring som i Qatar inte är okontroversiell.

En annan fråga var hur Fifa kunde ge mästerskapet till ett land som diskriminerar homosexuella till den grad att det är kriminaliserat. Nu har Sepp Blatter gett sin syn på saken. Blatter som har ett facit av kontroversiella uttalnanden bakom sig säger att han inte tror att det kommer vara några problem då han menar att alla kommer att vara välkomna och att han hoppades att den muslimska kulturen skulle öppna sig för VM 2022. Men för säkerhets skulle tillade han att han tyckte att homosexuella VM-besökare skulle låta bli att ägna sig åt sexuella aktiviteter som är olagliga medan man befann sig i Qatar, rapporterar AP.

Annons
Publicerad 2010-12-13 kl 19:51
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto