Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

City hotar Tevez med böter på halv miljard

England

Carlos Tevez vill lämna Manchester City. Klubben vägrar dock att sälja honom och är redo att bötfälla argentinaren på över 560 miljoner kronor, uppger engelska media.

Manchester City tar strid mot Carlos Tevez. Argentinaren som hotar att sluta spela fotboll om han inte får flytta. Men City hotar nu i sin tur Tevez med ett bötesbelopp på över en halv miljard kronor, runt 567 miljoner kronor, om han skulle bestämma sig för att lägga av. Enligt The Mirror kräver City i så fall Tevez på den summa som är detsamma av värdet på den tid han har kvar på kontraktet med City - nämligen tre och ett halvt år.

Om summan som The Mirror basunerar ut är korrekt eller ej är oklart men att City hotar Tevez - och hans rådgivare i MSI - med böter är många brittiska medier överens om.

Annons

Det var ju i förra veckan som MSI-ägde Tevez krävde att få lämna City efter ett bråk med tränare Roberto Mancini – annars tänkte han sluta. Han var även sugen på att komma närmare sin familj i Argentina. Klubben vägrade dock att släppa sin kapten som svarade med att uttrycka sina känslor i ett öppet brev. Samtidigt dök uppgifter om att Tevez, genom sina agenter, begärt motsvarande 3,3 miljoner kronor per vecka – för att stanna i City.

The Guardian skriver att City förväntar sig att Tevez är tillbaka under träning idag - tisdag efter att han fått tillåtelse att åka iväg till Argentina. Dessutom har klubbar som Milan och Real Madrid gått ut och förklarat att de inte har råd att köpa loss Tevez.

FOTNOT: Tevez ägs av Londonbaserade Media Sports Investment, MSI.

Publicerad 2010-12-14 kl 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto