Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK-backen om landslagsuttagningen: "Det är lite sjukt, det känns stort"

Sverige

AIK-backen Niklas Backman var en av överraskningarna i Hamréns trupp i vinterturnén.
- Det var lite oväntat, inget man hade trott på, säger Backman.

Niklas Backman har bara en allsvensk säsong i ryggen och var en av överraskningarna när Erik Hamrén idag presenterade sin trupp till vinterturnén i Sydafrika. 22-åringen kom inför den här säsongen till AIK från Väsby United och var en av de spelare i laget som höjde sig över de andra i ett annars krisstämplat AIK. Nu ska han alltså följa med till Sydafrika för att möta hemmalandet och Mocambique under vinterturnén.

- Det är lite sjukt, det känns stort. Glad och stort, säger AIK:s försvarare Niklas Backman till fotbollskanalen.se och fortsätter:

- Det var lite oväntat, inget man hade trott på. Jag har ju bara gjort en säsong i allsvenskan och tydligen har jag gjort det riktigt bra tycker dem och det är kul. Men jag är nöjd med min säsong trots att vi inte har gjort någon bra insats lagmässigt. Det är kul att de har sett det och uppmärksammat det.

Annons

AIK-backen tror att det är hans vinnarinstinkt som fört han hela vägen till en landslagsturné och tror sig kunna lära sig en massa av förbundskaptenen.

- Det är en riktigt bra tränare, det har han bevisat många gånger. Han har varit med länge och kommer kunna lära oss en massa.

Sverige möter som sagt Sydafrika och Mocambique, två lag som 22-åringen inte har någon större koll på.

- Jag har ingen aning om hur bra och vilka spelare de lagen vi ska möta har, men afrikanska lag är på frammarsch och det kommer garanterat bli tufft motstånd.

Publicerad 2010-12-14 kl 15:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto