Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hans Gren vill ta över Örgryte: Skulle passa mig

Superettan

Hans Gren, tidigare i Öster och Malmö FF, söker nytt jobb och själv tror han att Örgryte vore bra.
- Det skulle vara ett intressant uppdrag, säger han till fotbollskanalen.se.

Hans Gren var under sex år Roland Nilssons assisterande tränare, först i Gais och senare i Malmö FF, men inför förra säsongen sparkades Gren och han tog då nästa steg i karriären och blev huvudtränare. Ett år i Öster senare söker Gren nytt jobb igen.
- Vi hade en dialog om en fortsättning men Öster valde ett annat alternativ, säger han.

Ny klubb kan nu bli Örgryte och enligt uppgifter till fotbollskanalen.se har Gren erbjudit sina tjänster.
- Nja, men när det finns lediga jobb så är det ju så att vi har våra kanaler att söka jobben. Vi kan ju inte gå till arbetsförmedlingen. Och visst skulle det vara ett intressant uppdrag.

Annons

Gren tror att han vore ett väldigt bra namn för den ekonomiskt tyngda klubben.
- Uppdraget skulle passa mig. Jag är inte rädd för att sticka huvudet i svåra uppdrag och har en erfarenhet av att jobba med små resurser, och det lär ju Örgryte ha för närvarande. Det skulle absolut passa mig.

Hans Gren lämnade alltså Malmö FF samma år som laget sedan vann allsvenskan. När han lämnade blev Öster ny klubb, hans efterträdare värvades av Halmstad. Gren inser att läget nog varit lite annorlunda om han inte hade sparkats.
- Det är klart att man ju suttit i en annan sits om man varit kvar och haft samma resultat. Det ska man inte sticka under stol med, men nu är det som det är och jag hanterar situationen efter dagsläget.

Är du besviken på Malmö FF eller några specifika personer i klubben?
- Jag har inget emot människorna i Malmö, så här är det och det är spelets regler. Ett slut är alltid början på någon nytt.

Annons

Skulle du kunna jobba med Roland Nilsson igen?
- Haha, det var en bra fråga. Nej, mitt samarbete med Roland Nilsson tog slut när jag lämnade Malmö. Han står bra på sina ben och jag på mina. Samarbetet upphörde ju i och med min uppsägning från Malmö och det ser jag som ett bevis på att man inte ska jobba ihop i framtiden. Det ser jag som uteslutet.

Flera spelare har uttalat sig negativt om Hans Gren efter att han lämnade Malmö, inte minst för han upplevdes för strikt av vissa. Men några kopplingar mellan bytet av assisterande tränare och framgångarna vill inte Gren spekulera i.
- Det är inte så mycket att kommentera. Jag vet ju inte vad som har hänt det här året, jag kan ju bara konstatera att Malmö har fortsatt att spela en väldigt attraktiv fotboll, och i år även lite effektivare.

Publicerad 2010-12-16 kl 11:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto