Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Arneng valde Syrianska för familjen: Rätt att flytta hem

Allsvenskan

Johan Arneng har skrivit på för Syrianska och berättar för fotbollskanalen.se att det var familjen, och vännerna Sharbel Touma, Abgar Barsom och Suleyman Sleyman som avgjorde.

Syrianska har gjort klart med nästa tunga nyförvärv. Johan Arneng, närmast från Ålesund i norska Tippeligan skriver på för två år i den nyblivna allsvenska klubben. Han valde i och med det bort Norrköping, Ålesund och Lilleström.
- Syrianska dök upp lite sent men erbjöd möjligheten att flytta hem. Eftersom jag har byggt ett hus i Stockholm ligger ju Södertälje okej till avståndsmässigt. Dessutom kan det bli ett ganska bra lag, det ser väldigt intressant ut och det hjälpte givetvis till också, säger han till fotbollskanalen.se

- Vi var villiga att stanna utomlands eller hitta på någon annan lösning men det som lockade allra mest var att flytta hem.

Annons

Hur ser du på Syrianskas chanser i år?
- Jag kan inte hela spelarmaterialet så bra men jag vet att det finns spelare som är duktiga som Abbe (Abgar Barsom), Sharbel (Touma) och Sulan (Suleyman Sleyman) som jag känner och har spelat med tidigare. Och Peter Ijeh har jag spelat mot flera gånger.

Arneng berättar att det framför allt är en spelare som han pratat med om Syrianska. Abgar Barsom gav bara positiva omdömen.
- Abbe var så klart positiv. Han ville väl att jag skulle skriva på så det var väl inte så konstigt med det. Men det låter som att de har en väldigt bra stämning i truppen och det är en liten klubb som gått framåt väldigt snabbt och med små medel lyckats ta sig upp. Det känns spännande.

Men det är framför allt familjen som har avgjort?
- Ja, när man gör ett sånt här val måste man tänka på familjen. Jag har två barn som är tre och fem år och snart ska börja i skolan, ska man stanna ute då så måste det vara riktigt bra ekonomiskt och som helhet. Men nu kändes det bättre att flytta hem.

Annons

Du är 31 år och skriver tvåårskontrakt. Är detta sista klubben i karriären?
- Det vet man ju aldrig i fotbollen. Jag känner mig väldigt fräsch nu men man blir ju inte yngre. Förra året gjorde jag ett väldigt bra år så just nu känns det bra. Bara man har motivation och känner sig fräsch kan man fortsätta ganska länge.

Publicerad 2010-12-22 kl 17:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto