Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

ÖSK:s sportchef om stormen: "Det är positivt"

Allsvenskan

Örebro slutade trea i allsvenskan. Sedan kom sedan stjärnflykten - och fansen krävde sportchefen Lennart Sjögrens avgång. Inga större nyförvärv är klara och tålamodet tryter hos många - men Sjögren gillar läget.

- Det är ett tecken på att det finns ett engagemang kring klubben. Jag måste se det här som något positivt, säger Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.
 
Inför säsongen var experterna eniga Örebro skulle bli ett stabilt mittenlag, inte bättre. Med facit i hand blev ÖSK:s 2010 en jättesuccé. Klar trea efter fin fotboll, bästa allsvenska placeringen på 16 år.

Men sedan säsongen tog slut har rubrikerna om Örebro ändå varit svarta, efter att laget tappat spelare efter spelare.
Som värvningsansvarig har Lennart Sjögren fått ta den mesta av kritiken. Efter att succéförvärvet Astrit Ajdarevic försvann till IFK Norrköping ropade ÖSK-supportrarna på Sjögrens avgång.

Annons
 
- Ja... vad ska jag säga? Jag måste se det här som något positivt, att vi engagerar.
Sedan vet ju jag vad vi håller på med internt i klubben. Och det syns ju inte utåt, folk runtomkring ser ju bara att spelare försvinner men ingen kommer in. På så sätt förstår jag reaktionerna.
 
Lennart Sjögren berättar att han var förberedd på storm. Att Paulinho och Roni Porokara skulle försvinna var redan klart. När sedan Patrik Anttonen och Astrit Ajdarevic bestämde sig för att lämna så stod det klart att det skulle bli än värre.   
 - Det var ju två spelare (Anttonen och Ajdarevic) som vi inte hade räknat in som förluster.

Så totalt försvann fyra spelare som var mer eller mindre startnamn. Då kommer reaktionerna, det får man räkna med. 
- Men vi är ju i december nu. Det finns ingen anledning att hetsa upp sig. Vi har en plan internt och den har vi följt hela tiden. Vi har lovat att ersätta Paulinho och Porokara med likvärdiga ersättare och det kommer vi att göra. Vi ska ha ett starkare lag än förra säsongen. 

Annons
 
Sjögren tycker inte att klubben behandlats negativt i media eller att det är orättvist med kritik efter en så fin säsong. Han upplever att Örebro är hetare än någonsin och ser det som en chans, något klubben måste ta tillvara på. 
 - Precis så är det. Det är en ny situation för oss, men det måste vi hantera. Vi ska vara ett topp tre-lag i allsvenskan i framtiden.
 
Och att bjuda på namn som är på gång för att blidka otåliga supportrar kommer han aldrig att göra.    
 - Vi skulle aldrig hinta om spelare som inte är helt klara. Det har vi bestämt. Vi tänker inte öppna upp för konkurrenter.

Anton Zetterman

Publicerad 2010-12-24 kl 12:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto