Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Blatter: Premier League kan lära från La Liga

Spanien

Fifa-basen Sepp Blatter tycker att La Liga är den bästa ligan i världen. Och att Premier League kan lära av det.
– Det måste bara den starkaste ligan i världen, säger Blatter efter att ha tittat på 2010 års världselva.

Världselvan var full av spanska spelare och spelare med rötter i La Liga samtidigt som Premier League inte var representerad på en enda position. Föga förvånande enligt Fifa-presidenten Sepp Blatter.
– När du ser spanska landslagets startelva (som vann VM) spelar alla i Spanien. Den spanska ligan har också det högsta antalet inhemska spelare, säger Blatter till CNN.
– Premier League är den bäst marknadsförda ligan i världen. Det är en bra liga, med bra spelare, men när du tänker efter kom inte en enda spelare kom med i världselvan. Och de kanske ska fundera på att anpassa sig.

La Liga fick åtta spelare uttagna i världselvan samtidigt som de resterande tre kom från Serie A.

Annons
Presidenten Sepp Blatter kommenterar även Lionel Messis andra guldboll i rad. Och tvingas dra paralleller mellan Barca-spelaren och legendaren Diego Maradona.
– När jag jämför Messi med Maradona så är båda fantastiskt talangfulla spelare. Men skillnaden ligger i deras personlighet och karaktär.
– Den ena spelar fortfarande fotboll, är blygsam och försöker inte komma med i någon ”extravaganza”. Det gjorde den andra.
Publicerad 2011-01-12 kl 20:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto