Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Hooiveld nobbade AIK: "Valde en annan klubb"

Allsvenskan

AIK ville plocka hem Jos Hooiveld från Celtic – men mittbacken tackade nej.
- Han valde en annan klubb, säger sportchefen Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

Redan i november förra året kunde fotbollskanalen avslöja att den holländske försvararen var tillgänglig för lån – efter sin tuffa tid i skotska Premier League. Hooiveld hade fått dåligt med speltid sedan flytten från AIK och därför öppnade han för en återkomst på Råsunda.

- Men jag har förstått att ekonomin är dålig i Stockholm och att AIK har det tufft. Celtic skulle inte släppa mig gratis. Jag tror inte att det är en möjlighet för det handlar om så mycket pengar, sade 26-åringen då.

Nu kan fotbollskanalen dock berätta att AIK hade planer på att försöka knyta till sig sin gamle pådrivare – men att han till sist valde Nordens gigant för närvarande. FCK som nått åttondelsfinal i Champions League, mot Chelsea.

Annons

- Ja, vi hade en viss kontakt, men han ville avvakta och se vilka andra alternativ som fanns. Nu valde han FC Köpenhamn och Danmark. Vi har naturligtvis svårt att konkurrera den typen av klubbar, säger sportchefen Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

Hade ni haft möjlighet att värva honom om han valt AIK?
- Det är en helt hypotetisk fråga. Vi visade intresse och tog kontakt med honom. Sedan blev det ingen affär. Det är det jag kan säga, säger Andersson.

Han vill heller inte berätta hur mycket pengar det hade kostat att låna in Hooiveld – med motiveringen att övergången till sist aldrig genomfördes.

- Vi kom inte så långt överhuvudtaget. I ett första skede bygger ju allt på vad spelaren själv vill göra. Och han valde att gå till en annan klubb. Så den förhandlingen hann aldrig sätta fart, säger Jens Andersson.

Annons

Vad var det som lockade med FCK tror du?
-
Det får du nog fråga honom om.

Fotbollskanalen.se har förgäves sökt Jos Hooiveld.

Publicerad 2011-01-17 kl 21:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto