Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäcks unika jobb: "Ska vara på plats på fredag"

Sverige

Svenska Fotbollsförbundet vill ha Lars Lagerbäck.
Innan veckans slut förväntas det hela vara klart.
- Min ambition är att det ska vara på plats på fredag, säger förbundets Mikael Santoft till fotbollskanalen.se.

Som det tidigare rapporterats försöker Svenska Fotbollsförbundet knyta till sig Lars Lagerbäck igen. SvFF hade styrelsemöte under helgen där bland annat den frågan diskuterades. Nu verkar en lösning snart vara klar.

- Vi för ett antal samtal. Jag hoppas få i ordning på en hel del – bland annat det – förhoppningsvis den här veckan. Jag ska på damlandslagsturneringen i Kina på lördag morgon och min ambition är att det här ska vara på plats innan dess, säger förbundet generalsekreterare till Mikael Santoft.

Det är alltså inte frågan om att Lagerbäck ska gå in i någon tränarpost, utan Santoft säger att man helt enkelt vill kunna utnyttja den kunskap och kompetens Lagerbäck besitter – och att man är beredda att hitta en helt unik roll för honom.

Annons

- Jag är intresserad av att på ett eller annat sätt knyta Lagerbäck till oss. SvFF behöver den erfarenhet och kunskap som han har.

- Om det är så att jag får det här på plats, handlar det om att få in Lasse som rådgivare i olika frågor. Jag kan inte gå in mer på det just nu.

Men det blir alltså en helt ny post inom förbundet för honom?
- Absolut. Lasse har ju varit anställd på förbundet långt innan han blev förbundskapten. Han har ju en unik erfarenhet och det är hela den erfarenheten vi vill dra nytta av.

Publicerad 2011-01-19 kl 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto