Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK missar Markus Jonsson: ”Tränaren vill ha kvar mig”

Allsvenskan

Markus Jonsson var på väg att bryta med Panionios.
Därefter har han spelat två matcher – och ser ut att stanna.
- Tränaren vill ju ha kvar mig i klubben, säger han till fotbollskanalen.se.

För nästan två veckor sedan bekräftade Markus Jonsson för fotbollskanalen att han hade haft ett möte med sin grekiska klubb Panionios, och att de ville bryta kontraktet med honom. Nu är läget helt förändrat. Jonsson har spelat två matcher i rad, en vinst mot Aris med 2-0 och oavgjort mot Panathinaikos – och nu ser han ut att stanna i Grekland.

- Det har ju gått väldigt bra i matcherna. Tränaren vill ju ha kvar mig i klubben.

Vilken helomvändning, vad beror det på?
- Av vad jag förstått har inte kommunikationen varit helt hundra mellan tränare och ledning. Tränaren var inte på samma spår som ledningen. De såg den ekonomiska biten men han vill ha det lag han tror på. Så jag blev också lite överraskad efter att ha haft det mötet med klubben.

Annons

Hur känns det då – att bli kvar?
- Det är skönt att få spela igen, det är det ju. Jag har ju ett halvår kvar på kontraktet. Det är klart att om jag får spela så är det många roliga matcher – som igår när vi mötte Panathinaikos. Så om vi bara kan lösa den ekonomiska biten är det kanske bra att det blir till sommaren, säger Jonssons vars kontrakt går ut efter säsongen.

När Jonssons tid i Panionios såg ut att vara över, öppnad han för Allsvenskan och en återgång till sin gamla klubb AIK. Nu berättar han att AIK varit i kontakt med honom under tiden sedan dess.

- Jag har ju haft diskussioner med AIK och andra klubbar också. Jag känner ju dem väl i AIK så vi har väl diskuterar min situation här, men jag har ju inte riktigt vetat för ena dagen har jag varit på gång att bryta kontraktet – och nästa dag har jag spelat.

Annons

Men nu verkar du i alla fall veta att du ska stanna?
- Ja, just nu ser det ut så i alla fall. Sedan får vi se imorgon.
Publicerad 2011-01-24 kl 18:18
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto