Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Petter Andersson bröt - med nya smärtor: "Samma knä som förut"

Andra ligor och cuper

Petter Anderssons knäproblem vägrar att gå över.
På söndagen tvingades han byta – efter bara 14 minuter.
- Ingen fara med korsbandet, säger mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Ni känner till den förre hammarbyarens dystra historik. Två gånger har han slitit av korsbandet – det andra tillfället var i comebacken efter ett års rehabilitering. Men nu har karriären så sakteliga börjat hamna på rätt köl igen. Därför fick naturligtvis Groningens fans skrämselhicka när svensken klev av på nytt under söndagen.

Då hade Andersson hoppat in i 4-1-segern mot Heerenveen, bara 14 minuter tidigare.

- Jag halkade i ett moment och det small till lite på utsidan av knäet. Till en början gjorde det inte ont, men smärtan kom gradvis och blev värre och värre. Då kände jag att det inte var någon idé att fortsätta, säger 25-åringen till fotbollskanalen.se.

Annons

Var det samma knä som tidigare?
- Ja – men det är absolut inte samma skada. Det är ingen fara för korsbanden eller något sådant. Möjligen är det bara någon slemsäck som fått en smäll eller liknande.

Andersson konstaterar att han känner ”en viss oro”, med tanke på alla tidigare bekymmer, men att det egentligen inte finns något som pekar på att knäet ska vara illa åtgånget.

- Det är svårt på rak arm att veta vad som hänt. Men vi får väl titta på det i morgon och kanske göra en röntgen för att säkerställa att allt är som det ska, säger han. Nu efteråt har jag ont när jag stöder på det, men det är inga våldsamma smärtor.

De senaste månaderna har Andersson spelat alltmer ohämmat, utan att tänka på de gamla skadorna.

- Knäet har fungerat bra. Ivissa lägen har man blivit lite begränsad, när man kommit i duell på den sidan. Men överlag har det varit som det ska, säger han.

Annons
Publicerad 2011-01-30 kl 18:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto