Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Övergången som avgör Gerndts framtid: ”Den är en förutsättning”

Allsvenskan

Tim Matavz kan avgöra Alexander Gerndts framtid. Groningen vill sälja slovenen – innan de köper Gerndt.
- De är i Italien och försöker slutföra affären, säger Gerndts agent till fotbollskanalen.se.

Groningen vill ha Alexander Gerndt och har lagt bud på honom. Men Helsingborg kräver mer pengar. Nu kan det hela avgöras på om Groningen lyckas sälja slovenen Tim Matavz till Napoli. Just nu pågår förhandlingar.

- Henk vel Bate har uttryckt det så, att de är i Italien och försöker slutföra affären. Så är det, det stämmer, säger agenten Per Jonsson till fotbollskanalen.se.

Och den övergången är en förutsättning för att något händer med Gerndt?
- Ja, så är det ju. Det är inte som för sju år sedan, när man köpte sin spelare oavsett om man sålt sin spelare. Nu äventyrar man inte på samma sätt. Nu säljer man innan man köper.

Annons

Men det är inte bara Groningen som vill ha Gerndt. Även i Franrike finns det intresse och en klubb som ”vill gå för honom”.

- Det finns en annan klubb som vill hitta en form för honom, men jag tycker inte att Frankrike är rätt. Jag vet hur tufft det är där när det gäller forward.

- Groningen är ett bra alternativ. De har koll på svenska marknaden mer än någon av de holländska klubbarna. Det är en bra stad, det är svenskar i klubbar och de spelar ett spel som passar honom.

Hur stor chans är det att något händer idag?
- Om du frågar om det blir klart idag? Då svarar jag nej. Det är så få timmar kvar och det ska hinnas med läkarundersökningar. Men man kan ju göra klart något nu och sedan sker klubbytet i sommar.

Senaste uppgifterna från Italien är just att Groningen håller på att göra precis en sådan lösning med Napoli om Matavz. Det skulle i såna fall innebära att det troligtvis blir spel i Allsvenskan för Gerndt – om ingen annan klubb lägger rätt bud. Helsingborg sägs kräva minst 30 miljoner kronor för svensken.

Annons
Publicerad 2011-01-31 kl 13:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto