Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal tappade 4-0 ledning - i sanslös match

England

Premier Leagues sjukaste match den här säsongen. Arsenal ledde med 4-0 i paus - men tappade ledningen i andra halvlek.

I andra halvlek åker Diaby på ett rött kort efter att ha ilsknat till mot Barton. Och då blev det en scenförändring. Newcastle fick en generös straff av Dowd som Barton slog in till 4-1. Newcastle började då trycka på mot Arsenal och fick med kvarten kvar även in 4-2.

Om första straffen var billig var den andra ännu billigare. För Newcastle fick en till. Barton slog in även den och då var Arsenal i ordentlig gungning. Tioté gjorde sedan ett riktigt drömmål till 4-4, och en fullständigt otrolig upphämtning var ett faktum.

Det gick annars snabbt åt andra håller inledningsvis på St. James' Park, i dubbel mening. För det var just snabbe Walcott som sprintade förbi Coloccini och petade in 0-1 för Arsenal efter bara 45 sekunder.

Annons

Bara två minuter senare kom 2-0. Arsjavins frispark hittade Djourous huvud - och sedan vidare in i mål.

Mardrömsstart, minst sagt, för Newcastle. Och det blev inte bättre. Efter dryga tio minuter ökade Arsenal. Walcott hittade Van Persie i straffområdet, som avslutade bekräskat med högern. Och det var inte slut där. Newcastles mittbackar Williamson och Coloccini tog inte alls upp markeringen på Van Persie, som enkelt kunde nicka in Sagnas inlägg.

Men Newcastle fick som sagt sista ordet - eller ska man säga sista sparken? - som de lär kunna leva på länge. Aldrig tidigare har ett lag i Premier League hämtat upp ett 4-0-underläge.


Newcastle:
Harper, Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique, Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez, Best, Lovenkrands

Arsenal: Szczesny, Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy, Walcott, Wilshere, Diaby, Fabregas, Arsjavin, van Persie

Annons
Publicerad 2011-02-05 kl 20:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto