Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Sverige slog Cypern - se Berg och Hysén fixa segern

Sverige

Reservlaget? Framtidslaget? Kalla det vad ni vill. Fotbollslandskampen vann Sverige B hur som helst.

- Två fina mål och seger. Det är jag nöjd med, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Att det var ett och annat "B" över det hela ska inte undanhållas. Nästan tomma läktare, ett motstånd som inte direkt skrämde och ett nykomponerat svenskt landslag som behövde tid på sig för att få fart i både tanke och fötter.

Först hände nästan ingenting med undantag för Ola Toivonens öppnande passning till ensamme anfallaren Marcus Berg.

Det där har duon från PSV Eindhoven gjort ett antal gånger i holländska ligan — tyvärr såg Bergs bollbehandling och avslut ut som det gjort alldeles för många gånger den här säsongen. Han fick bollen för långt i från sig och när han väl fick träff var det för sent.

Annons

Då hade Antonios Giorgallidis fått händerna på bollen.

Cypern var desto farligare i sina attacker. Två gånger fick högerbacken Adam Johansson ingripa i sista stund framför Johan Wiland.

När Sverige fick fart på kantspelet, något som tog sina runda 20 minuter, fick cyprioterna problem.

Martin Olsson, från början till vänster på mittfältet, skiftade kant med Tobias Hysén. Hans låga, inåtskruvade inlägg gick mot bortre stolpen där Hysén var en av flera svenskar som rusade fram. Hysén hann först.

Ett mål i pappas smak

Perfekt träff med pannan och andra landslagsmålet. Det första kom mot Sydafrika för några veckor sedan.

- Ett väldigt fint inlägg. Jag tycker Martin var väldigt bra. Och ett kvalitetsmål, säger Hamrén.

Hysén:

- "Mackan" (Berg) drog med sig försvarare mot första stolpen och jag fick bra träff.

Annons

Berg visade vad han verkligen kan i 45:e minuten. När han placerade bollen högt och utom räckhåll för Giorgallidis till 2—0.

- Skönt för självförtroendet, det är inte så ofta man spelar från start i landslaget. Men vi skulle gjort några mål till, säger han.

Hysén borde ha petat in ett andra snart halvvägs in i andra halvlek, men så gott som ensam med målvakten valde han att försöka nå Martin Olsson. Ett felbeslut som följdes av en missad passning.

- Fick för mycket tid på mig att tänka och så ville jag inte skjuta och missa när det kom en spelare som hade öppet mål, säger Hysén.

Sveriges startelva: 12 Johan Wiland [K] - 2 Adam Johansson, 3 Jonas Olsson, 4 Michael Almebäck, 5 Oscar Wendt - 6 Rasmus Elm, 7 Pontus Wernbloom - 11 Tobias Hysén, 9 Ola Toivonen, 8 Martin Olsson - 10 Marcus Berg.

Ersättare: 23 Johan Dahlin - 13 Joel Ekstrand, 14 Pierre Bengtsson, 15 Jimmy Durmaz, 16 Sebastian Eriksson, 17 Alexander Gerndt.

Annons

TT

Publicerad 2011-02-08 kl 23:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto