Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Baxter nobbar Iran – då kan Queiroz få jobbet

Landslag

Carlos Queiroz ser ut att ta över Iran – efter att Stuart Baxter tackat nej.
- Jag är smickrad, men vill helst ha något närmare hem, säger Baxter till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen avslöjat var 57-åringen i vintras aktuell som ny förbundskapten för Iran. Sedan åtog han sig mentorskapet hos AIK – och ska hjälpa stockholmarna vid behov. Parallellt med det har flera potentiella arbetsgivare kontaktat Baxter, och från just Iran har han fått ett konkret anbud.

- Ja, det stämmer. Jag fick ett väldigt seriöst och gott intryck av människorna jag träffade. De framförde sitt önskemål på ett fint sätt. Men jag kände att tajmingen inte riktigt är rätt för mig just nu. Anledningen är att jag förhoppningsvis får något uppdrag lite närmare hem. Och just nu känner jag att en klubb varit att föredra, säger Baxter till fotbollskanalen.se.

Annons

I stället pekar det mesta på att Portugals förre manager Carlos Queiroz kniper uppdraget, erfar fotbollskanalen. Han har varit på besök i Iran och lämnar sitt slutgiltiga besked under torsdagen.

Stuart Baxter betonar att jobbet som sådant var lockande och att överenskommelsen föll på målsnöret.

- Jag vill inte få det att låta som att andra personer är något slags nödlösningar, så är det absolut inte. Det finns självklart skickliga tränare som Iran kan välja. De verkade väldigt proffsiga när de besökte mig, och i de samtal vi hade, säger Baxter.

För egen del hoppas han på ett passande uppdrag så snart som möjligt, men berättar att han kan tänka sig att vänta fram till sommaren. Många lag som hört av sig nu under januari har varit i behov av snabba ”paniklösningar” för att rädda den pågående säsongen. Och det är Baxter inte sugen på.

Annons

- Förhoppningsvis hittar jag något som känns rätt snart. Men inom fotbollen kan man inte välja och vraka. Jag har inte ett så stort namn att jag kan diktera villkoren och säga att jag vill jobba där eller där. Men något som ligger geografiskt nära hade varit skönt, säger han.

När fotbollskanalen får tag i Kian Karam, inom det iranska förbundets tekniska kommitté, hyllar han Baxter – trots det negativa beskedet.

- Han är en av de bästa – om inte den bäste – skandinaviske tränaren på marknaden. Vi hoppas fortfarande att han ska komma hit och hålla ett seminarium för våra inhemska coacher till sommaren, säger Karam.

Publicerad 2011-02-10 kl 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto