Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Starkt CV fick AIK att öppna dörren

Allsvenskan

AIK:s nye brasilianare togs till Sverige på lösa grunder. En stark meritlista fick Solna-klubbens chefsscout att chansa på Sandro.
- Hans CV lockade extra i ett första läge, säger Björn Wesström.

Nyligen blev Martin Mutumba klar för AIK. Nu kan ännu en ytterspelare vara på gång.
Brasilianske Sandro provspelar på obestämd tid framåt.
Med erfarenhet av Brasiliens samtliga pojk- och ungdomslandslag och världsmästare med U17-landslaget 2003 kände Björn Wesström att det inte gick att tacka nej när han blev erbjuden Sandros namn.

- Det är klart att det lockade extra i ett första läge. Hans CV gör honom intressant, säger Wesström till FotbollDirekt.se.

Och än så länge motsvarar han förväntningarna. Efter ett kortare test i samarbetsklubben Väsby har han varit så pass bra att AIK:s ledning nu ger honom chansen på ett antal A-lagsträningar framöver.

Annons

- Hur många träningar det handlar om är inte bestämt. Men han har varit så pass bra med Väsby att vi så att säga vill se honom i nästa steg i AIK-miljön.

Hur ser du på honom - vad är det för sorts spelare?
- Det är en ytterspelare med en naturlig vänsterfot och kan spela både till vänster och höger. En spelare som gillar att kombinera och också bana väg för andra.

Hur bra är han?
- Jag vill avvakta med att kommentera det. Det enda jag kan säga är att han i alla fall är så pass intressant att vi vill testa honom vidare.
Men utöver det rent fotbollsmässiga och meriter som lovar en hel del - så finns fördelar på socialt vis.

Wesström ser ett stort plus i att den här spelaren är Europa-skolad och med det en mer snabbstartad anpassningsprocess - om det skulle bli en affär med Sandro.

- Det gör honom extra intressant, att han har spelat i Österrike i två år. Han vet ju hur snö ser ut och vet hur klimatet fungerar i Europa.

Annons

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-02-16 kl 16:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto