Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK:s alternativ - vill bygga arena i Sundbyberg

Allsvenskan

AIK lutar åt Stockholmsarenan – men utreder samtidigt möjligheten till ett eget bygge i Sundbyberg.
- Vi har fått en förfrågan, säger kommunens exploateringsdirektör Lars-Herman Larsson till SvD.

På torsdagen kunde fotbollskanalen.se avslöja att AIK:s Arenagrupp kommit med sin rekommendation efter en närmare två år lång utredning. Det står klart att Stockholmsarenan vid Globenområdet accentuerats som det mest fördelaktiga alternativet ekonomiskt sett, jämfört med Swedbank Arena i Solna.

- Det skiljer fem miljoner kronor till deras fördel, säger Arenagruppens ordförande Claes Hansen.

Samtidigt berättar han att man parallellt, fram till september 2011, vill gå till botten med frågan om det är möjligt att initiera ett eget bygge i en kranskommun till Stockholm. I så fall handlar det om ett rent fotbollsstadion med plats för omkring 30 000 åskådare.

Annons

- Men vi är fullt på det klara med att detta skulle vara förenat med en rad svårigheter. Vi vill inte ge supportrarna falska förespeglingar, säger Hansen till fotbollskanalen.se.

Han förklarade att man förmodligen inte skulle kunna slå sig in på eventmarknaden eller arrangera konserter i någon nämnvärd utsträckning, eftersom konkurrensen lär bli ofantligt hård med alla nya arenor i huvudstaden. Dessutom krävs finansiell uppbackning från en kommun, men vilka man kontaktat ville Hansen inte avslöja.

Nu står det dock klart att Sundbyberg uppvaktats av de svartgula, och att man inte vill avfärda planerna omedelbart.

–Vi har fått en förfrågan från AIK men innan vi kan lämna ett svar behöver vi veta mer precist hur deras behov ser ut, säger Lars-Herman Larsson, näringslivs- och exploateringsdirektör i Sundbybergs kommun till Svenska Dagbladet.

Annons
Publicerad 2011-02-25 kl 12:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto