Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Paulinho om återkomsten: "Jublar inte om jag gör mål"

Superettan

Efter övergången till Hammarby - blixtsnabb comeback på Behrn Arena för Paulinho Guará. Brasilianaren ser fram emot att möta gamla laget Örebro och räknar med ett varmt mottagande.

- Det är bara kul, jag känner mig omtyckt i Örebro så jag är säker på att de kommer att välkomna mig på ett bra sätt, säger Paulinho till FotbollDirekt.se.

Tillbaka i svensk fotboll - och "tillbaka till brottsplatsen" nästan direkt för Paulinho Guará. Hammarby möter idag Örebro på Behrn Arena, där brasilianaren gjorde en så lyckosam säsong ifjol, inlånad från sydkoreanska Busan I´Park. Paulinho kom till ÖSK i somras, efter en tuff tid i sin sydkoreanska klubb.

- Det gick tungt i Sydkorea, men så öppnade Örebro dörren för mig. Jag är klubben evigt tacksam, de gav mig självförtroendet tillbaka.

Paulinho lämnade Hammarby för Busan 2008 - en övergång som fyllde på lönekontot rejält för den 31-årige anfallaren. Men på fotbollsplanen gick det tyngre. I januari bröts Paulinhos kontrakt. Och plötsligt fanns möjligheten att komma tillbaka till Hammarby.

Annons

- Jag mådde väldigt dåligt och då spelar det ingen roll om man tjänar bra med pengar. Men så fick jag den här möjligheten. Det känns som att komma hem.

Och Paulinho erkänner att Hammarby alltid känts som nummer ett. Trots tacksamheten mot Örebro och dessutom flera år i Örgryte, hans första svenska klubb.

- Jag känner väldigt starkt för alla klubbarna. I Örgryte fick jag chans att sparka igång karriären och Örebro öppnade dörren för mig när det var som tyngst i Sydkorea.

- Men det är klart att Hammarby ligger varmast om hjärtat, med fansen och allting. De hjälpte mig till Sydkorea där jag tjänade bra och nu är det dags för mig att hjälpa Hammarby.

Trots att han lämnade Söder-klubben för snart tre år sedan har inte Paulinho behövt någon längre tid på att lära känna sitt nygamla lag - vare sig på eller utanför planen.

Annons

- Jag känner faktiskt de allra flesta, många HTFF-spelare tränade med oss redan då och nu är de A-lagsspelare. Sedan är flera av mina kompisar kvar, som David Johansson, Jose Monteiro och Sebastian Castro-Tello.

- Det finns en enorm potential i laget, det visste jag redan innan jag skrev på. Men superettan är stentuff och det blir krig varje match om vi ska gå upp.

Efter en övertygande seger mot Gefle förra helgen blir det tuffare idag. Paulinho har inte gett sina lagkamrater någon inside-information om ÖSK, men tror Hammarby har en bra chans.

- Det blir en öppnare match än mot Gefle. Örebro vill verkligen spela fotboll, det kommer öppna för oss. Jag vet att de har flera spelare borta också, de kommer köra med många reserver.

Och något firande vid ett eventuellt Paulinho-mål blir det inte.

- Hehe, nej, det blir nog lugnt. Det är ju bara träningsmatch också, jag väntar med att fira mål tills det blir allvar.

Annons
Publicerad 2011-02-26 kl 13:08

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto