Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Målsnålt för Pato i Champions League - senaste fullträffen 2009

Champions League

Zlatan Ibrahimovic och Patos målfacit i Champions League är föga imponerande. Brassen gör exempelvis mål i var sjätte match i Europa och Zlatan i var tredje. Ändå är det duon som ska frälsa Milan med mål mot Tottenham i kväll.

Zlatan Ibrahimovic har, genom hela sin karriär, fått höra att han aldrig är de stora matchernas man och att han inte gör några avtryck för sina klubblag i Champions League. Totalt har svensken gjort 24 mål på sina 73 matcher från start.

Det betyder ungefär en fullträff i var tredje match för Zlatan. Ett godkänt facit i Europa för Ibrahimovic och även om det inte är Inzaghi-siffror finns det de som har haft det tuffare.

I kväll matchar förmodligen Milan-tränaren Massimilliano Allegri brassen Pato från start med Ibrahimovic – en spelare om inte gjort mål i Champions League sedan hösten 2009.

Totalt har brassen gjort två mål på tolv matcher i turneringen, där båda kom i den sensationella segern borta mot Real Madrid för snart två år sedan. Efter det har målkontot sinat samtidigt som Pato säsong efter säsong öser in mål i Serie A. Där har han en betydligt mer imponerande statistik med 47 mål och 94 matcher. Å andra sidan kan brassen snabbt ändra Europa-statistiken med med bara några mål.

Annons
Trots att Pato missade Milans möte med Juventus i helgen på grund av sjukdom tyder det mest att han är med på White Hart Lane i kväll. I det första mötet fick han nöja sig med att hoppa in i den andra halvleken, men var då en pigg injektion i ett Milan som hade startat avsevärt segt.

Allegri hoppas nu att duon Zlatan-Pato ska kunna hitta varandra lika fint som i segern mot Napoli för en dryg vecka sedan. Då vann serieledarna med 3-0 efter ett straffmål av Ibrahimovic och ett solonummer av Pato. Brassen spelade också fram Boateng fint till 2-0. Och i kväll behövs Patos och Zlatans Serie A-form om Milan ska kunna rubba Tottenham borta.

Källor: Football-Italia och ESPN Soccernet

Publicerad 2011-03-09 kl 15:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto