Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Saknas regel mot att kränka homosexuella - Lagrell avfärdar ändring

Allsvenskan

Enligt Svenska fotbollförbundets tävlingsbestämmelser får man inte kränka en fotbollsspelares ras eller religion.

Men reglerna nämner inget om huruvida det är straffbart att uttala sig kränkande eller nedsättande med hänvisning till sexuell läggning.

- Det behövs inte förtydligas. Det är samma sak som osportsligt uppträdande, säger förbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

I tävlingsbestämmelserna kan man bland annat läsa att det är straffbart att uttrycka sig kränkande mot personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung eller religion. Reglerna säger alltså inte vad som gäller om någon skulle uttala sig kränkande med hänvisning till sexuell läggning.

- Det är samma sak som osportsligt uppträdande, det säger sig självt, säger Lars-Åke Lagrell som anser att reglerna inte behöver förändras.

Annons

- Vi kanske kan förtydliga det här, men det behövs inte eftersom det är självklart. Vi kan inte skriva in allt i reglerna.

Fotbollförbundets disciplinnämnd har inte fått in en enda anmälan om verbala homofoba angrepp från spelare eller publik.

- Det har inte funnits något fall, men om vi får en anmälan så skulle det vara absurt om vi inte kan göra något.

TT

Publicerad 2011-03-11 kl 19:03
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto