Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Svenskar stoppas från Milano-derbyt: ”Milan har tabbat sig rejält”

Italien

Tusentals fans har köpt biljett till Milan-Inter. Nu kan Milans säkerhetsregler stoppa dem från att se matchen.
- Det är väldigt osnyggt mot fansen, säger VD:n för nöjesresan.se till fotbollskanalen.se.

Om mindre än tre veckor spelas det blytunga derbyt mellan Milan och Inter, som kan avgöra vilket lag som vinner Serie A. Tusentals fans från hela världen, däribland många svenskar, har köpt biljett till matchen via olika researrangörer för att kunna se dramat. Då sätter Milan stopp: Med nyligen utannonserade säkerhetsregler hindrar klubben supportrarna från att komma in på arenan.

- Det här gick de ut med alldeles för sent. Nu kom de på det tre veckor innan match. Det jobbigaste är ju att det är nästan 10000 människor från andra länder som ska dit till den här matchen och bokat flyg, hotell, biljett och hela faderullan. Klubben Milan har ju tabbat sig rejält. De skulle gått ut med den här informationen tidigare, säger Niklas Eklund, VD för nöjesresan.se.

Annons

När fotbollskanalen.se når Milans biljettkontor berättar de kort att biljetter som inte är köpa direkt via klubben eller sina officiella biljettkontor, inte är giltiga. Samtidigt menar de att de inte råder över biljetter som är köpta på "svarta marknaden".

Eklund på nöjesresan.se säger att det normalt bara krävs passfoton från utländska fans för att ta sig in på arenan. - Nu är det upp till oss att försöka fixa biljetter i Interklacken eller via officiella agenturer. Men tyvärr är alla biljetter slut – så det är väldigt svårt, säger Eklund om de svenska fansens chanser att trots allt få se matchen.

Om det inte går att lösa då – får de pengarna tillbaka då?
- Ja, de får pengarna tillbaka. Men många har ju bara köpt biljetter via oss och då får de ju bara tillbaka biljettpriset, och det är ju inte så kul för dem. Men självklart får de tillbaka pengarna, men det räcker ju inte.

Annons

- Det är väldigt osnyggt mot fansen som åker dit från hela världen och ska se sitt lag.

Fotbollskanalen.se har pratat med både personer som fått veta att de inte kan åka - och personer som säger att de fortfarande kan åka. Ett råd är att ta kontakt med researrangören för att höra om ens biljett är giltig.

Publicerad 2011-03-14 kl 18:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto