Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Pierre Bengtsson om att spela på Stamford Bridge: ”En riktigt häftig upplevelse”

Champions League

FC Köpenhamn åkte visserligen ut mot Chelsea i Champions League, men försvarsmässigt gjorde det danska svensklaget en stormatch i London.
- Vi klarade av att hantera deras djupledslöpningar, säger Pierre Bengtsson till fotbollskanalen.se.

För ett par månader sedan spelade Pierre Bengtsson i Nordsjälland – långt från de stora europeiska arenorna. I onsdags spelade han åttondelsfinal i Champions League borta mot mäktiga Chelsea, på Stamford Bridge.

- Det var en riktigt häftig upplevelse, säger Bengtsson till fotbollskanalen.se.

Kunde du föreställa dig det för några månader sedan?

- Nej, det hade jag väl inte tänkt mig. Det har hänt mycket den senaste tiden med landslag och klubblag, det är självklart jätteroligt. Det är positivt att utvecklingen går åt rätt håll, säger den förre AIK-backen, som fick spela från start mot Chelsea och byttes ut efter 61 minuter.

Annons

Den första matchen på Parken slutade 0-2, och FCK orkade inte hämta upp underläget borta i London. Men Bengtsson och hans försvarskollegor höll tätt – Oscar Wendt, Mikael Antonsson och målvakten Johan Wiland spelade hela matchen och täppte igen för megastjärnor som Nicolas Anelka, Didier Drogba och Fernando Torres.

Wiland, Antonsson och Bengtsson fick högsta möjliga betyg av den danska sporttidningen Ekstra Bladet, och hyllades i både svensk, dansk och internationell press för sin insats.

- Vi har ett bra försvarsspel som vi känner oss trygga i, förklarar Bengtsson.

- Det som saknas är väl offensiven, lite fler genombrott. Det kändes dock riktigt bra defensivt, vi klarade av att hantera deras djupledslöpningar.

Bengtsson berättar att tränare Ståle Solbakken berömde laget efter matchen.

- Han sa att vi gjorde en mycket bättre match borta än hemma på Parken. Det är ju när vi förlorar den första matchen som vi förlorar dubbelmötet. Vi hade behövt ett bättre resultat hemma för att ha en chans. Samtidigt, hade N’Doyes frispark gått stolpe in i stället för stolpe ut hade vad som helst ha kunnat hända. Då hade vi haft 1-0, och då hade det blivit en helt annan match.

Annons

I den danska superligan ligger FCK överlägset först. Tvåan OB ligger 18 poäng efter de suveräna serieledarna från Köpenhamn, men Bengtsson har inte svårt att finna motivation.

- Jag är ganska ny i klubben så jag har inga problem med att motivera mig till matcher. Jag ska försöka fortsätta på den inslagna vägen, bygga på den här starten. Självklart måste vi fortsätta att spela bra, vi vill avgöra ligan så snabbt som möjligt, säger han.

När det gäller landslaget är Bengtsson positiv inför framtiden. FCK är ett bättre fönster än både AIK och Nordsjälland, medger han.

- Köpenhamn är ju den största klubb jag varit i hittills. Ju större klubb du spelar i, och ju högre nivå du spelar på, desto större chans är det att komma med i landslaget, säger Kumlasonen.

- Det är något som finns i bakhuvudet hela tiden, landslaget. Det är något speciellt, och det är absolut ett mål för mig.

Annons

Roland Nilsson är enligt uppgift på väg att ta över FCK, hur skulle du se på att ha honom som tränare?

- Det vill jag inte spekulera i förrän det i så fall skulle vara klart. Det är inget jag kan kommentera.

Publicerad 2011-03-19 kl 20:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto