Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Debutant-målskyttar visade vägen - Lustig och Larsson Sveriges hjältar

Sverige

Lustig och Larsson avgjorde för Sverige. Båda gjorde deras första mål i landslaget.
- Den touchade deras mittback eller något, säger Lustig om sitt mål till TV4 Sport.

Sverige inledde bra mot Moldavien och var klart bättre under den första halvleken. Efter några halvchanser kom så utdelningen. Sebastian Larsson samspelade med Kim Källström och högerbacken Mikael Lustig tog en lång löpning - och fick bollen djupt.

Bollen såg ut att rinna ut över sidlinjen, men Lustig hann upp bollen och slog den in mot mitten - in i mål. Det är dock tveksamt om Lustig blir noterad som målskytt, eftersom bollen touchade på Igor Armas innan den gick in.

– Jag tycker att vi började riktigt bra. Sedan kommer de in i matchen, sa Lustig om de första 45 minuterna.

Innan paus fick så Sverige straff. Zlatan Ibrahimovic fick en boll i djupled, fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Zlatan tog också straffen, men den var svag och Namasco lyckades rädda. I andra halvlek var Sverige desto segare och det saknades tempo, intitiativ och löpningar i Sveriges spel.

Annons

Bakåt var man dock aldrig hotade och till slut skulle Sverige också få det där andra målet, som säkrade segern. Ibrahimovic spelade en smart boll in i straffområdet till Sebastian Larsson, som tog med sig bollen och sedan rullade in tvåan - med en gammal hederlig tåfjutt.

Både för Sebastian Larsson och Mikael Lustig var målen de första för dem i landslaget.

Med minuten kvar reducerade Moldavien efter ett kanonskott från Frunza. Sverige höll dock ledningen - och tog viktiga tre poäng i kvalet.

Publicerad 2011-03-29 kl 21:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto